Kommande värmearbeten

29 juli 2022 Styrelsen har i konkurrens upphandlat underhåll av värmesystemen i alla hus, Qsec vann uppdraget. Arbetet görs för att systemen är äldre och behöver injusteras. Arbetet ligger helt i linje med underhållsplanen. Arbetet beräknas påbörjas i augusti och vi börjar på Kabelgatan 8-20 som har allra störst problem med kyla i lägenheterna. Som det ser ut nu gör vi sista huset i föreningen till jul. Mer information kommer att komma ut till respektive hus inför byggstart.

Arbetet innebär att vi måste in i samtliga lägenheter i alla hus, då vi skall byta alla termostater i arbetet. Om du bor på annan ort, är bortrest hela hösten eller liknande kan du redan nu kontakta mig för att lämna dina kontaktuppgifter inför arbetet. Föreningen har inga huvudnycklar!

Injusteringen innebär att vi justerar in systemen på nytt och byter ut vissa komponenter för att förbättra anläggningarna. Efteråt kommer värmen att vara jämnare fördelad i fastigheterna och hänga med bättre i temperaturförändringar. Målsättningen är att optimera anläggningen så att vi inte bara får en bättre inomhusmiljö, utan att vi även minskar föreningens uppvärmningskostnad och bidrar till en bättre miljö.

När vi ändå är i alla lägenheter kommer vi att felsöka alla blandare för överläckage. Flertalet av er medlemmar har säkert märkt att det är svårt att få varmt vatten eller att det tar väldigt lång tid. Det beror ofta på att blandare har gått sönder inuti och kallt vatten pressas in i varmvattnet. Skulle just er blandare ha överläckage så kommer ni att behöva byta blandaren då den ligger på ert ansvar som medlem. Vanligtvis är det bara blandarna som är original från stambytet som har detta problem. Detta arbete kommer minska problemen med varmvatten, det kommer också att spara pengar på uppvärmning av varmvatten och minska vattenförbrukningen. Vi kommer också kontrollera golvbrunnarna i badrummen.