Hallå där Christoffer Wikner, boende i HSB Living Lab

08 november 2021 Just nu har vi många nyinflyttade i HSB Living Lab. Vi ställde därför några frågor om hur det är att bo i huset till en av våra senaste hyresgäster, Christoffer Wikner från Karlstad. 
Christoffer Wikner, boende i HSB Living Lab

Hej Christoffer! Berätta lite om dig själv.
Jag är 27 år och studerar en master i Applied Data Science på Chalmers. Innan jag började studera igen arbetade jag som business controller och revisor. Utöver att studera så gillar jag att läsa, umgås med vänner och att gymma. 

Du har precis flyttat in – hur känns det?
Det känns väldigt spännande eftersom det är ett unikt boende, där många drivna studenter och doktorander bor – samtidigt som det är ett väldigt gemensamt boende. Det är vackra och moderna lokaler, vilket är trevligt i kombination med forskningsmiljön. 

Vad gillar du bäst med ditt nya boende?
Det är mycket som är positivt med huset men det bästa är ändå läget till Chalmers. Jag har bara hundra meter till min institution så det är svårt att rättfärdiga att missa föreläsningar oavsett vilket väder det är. 

Hur ser du på att du som boende blir en del av forskningen?
Det är väldigt spännande, att delta i forskning i sig själv är intressant men också för att bidra till de studier som görs. 

Är det någon särskild forskning du själv är intresserad av?
Jag har anmält intresse till delta i en studie om att laga mat i miljöer med sämre tillgång till energi. Det ska bli spännande.