Du som loggar in med BankID på fil eller via dosa behöver först välja Mobilt BankID och därefter välja BankID innan du matar in ditt personnummer för att komma in. Vi jobbar på att rätta till detta och beklagar strulet som uppstått.

Forskning, utveckling och innovation – på riktigt

HSB Living Lab är en unik arena för forskare, utvecklare och innovatörer. Här har man möjlighet att hitta lösningar för framtidens hållbara boende i en verklig miljö. Sedan 2016 har fler än 100 projekt startats.
mainimage

HSB Living Lab är en unik arena för forskare, utvecklare och innovatörer. Alla med en idé om framtidens hållbara boende är välkomna till oss. Här har man möjlighet att hitta lösningar för framtidens hållbara boende i en verklig miljö som från grunden är byggd just för det ändamålet.

Fördelarna att forska i HSB Living Lab är många. Hela miljön är anpassad för forskning och utveckling. Det bor ett 30-tal personer i huset och de är en del av forskningsmiljön. I huset finns över 2000 sensorer som mäter och registrerar det som händer i huset. En ovärderlig källa till kunskap och information för våra forskare och utvecklare. 

Förutom husets egenskaper får den som väljer att forska och utveckla i HSB Living Lab unika möjligheter till samverkan med såväl näringsliv som akademi. Det är en öppen arena där samverkan är i fokus. Den som ansöker kan ha sin finansiering klar från annat håll. Det finns också möjlighet att söka medfinansiering från HSB Living Labs forskningsfond som delar ut två miljoner kronor per år.

Vi är en öppen arena och alla med en ide och framtidens hållbara boende är välkomna att ansöka. Så här gör du!

Vill du veta mer om sensornätverket kan du besöka Chalmers hemsida.