Parkering

Här kan du läsa om hur du ställer dig i kö till en p-plats, vad det kostar och var de finns.

Så här ställer du dig i kö till en parkeringsplats

Föreningen har tjänsten HSB Köhantering. Det innebär att du som boende själv hanterar din köhantering digitalt i Mitt HSB och avgiften för platsen läggs på din avi. Gör så här för att hantera dina köer:

  1. Logga in på Mitt HSB och registrera din e-postadress (om du inte redan har gjort det) under fliken Mina sidor och Min Profil.
  2. Om du vill ställa dig i kö gör du det under fliken Min bostad och Mina köer. Här finns även en manual på hur du gör.

Kostnad

P-plats: 309 kr/mån
MC-plats: 50 kr/mån
Elcykelplats: 50 kr/mån

Här finns p-platserna

Föreningen har 162 p-platser, 3 MC-platser och 10 elcykelboxar. P-platserna är fördelade på olika parkeringar mellan husen och längs med Eriksdalsgatan. 

Bra att veta 

  • När du får en plats skrivs ett avtal mellan föreningen och dig som medlem. Säljer du din bostad så upphör parkeringsplatsavtalet vid frånträdesdatum. 
  • Om någon nyttjar din plats olovligt kan du anmäla det till Securitas, som nås dygnet runt på 0771-76 70 00. 

Malmö Stad boendeparkering 

Det sitter uppe parkeringsregler och en parkeringsautomat från Malmö Stad vid Eriksdalsgatan 3. Du som bor i föreningen kan ansöka om boendeparkering. Läs mer om hur du gör här

För att anmäla felparkerade bilar kan du gå in på Malmö Stads självservice. Där kan du även gå in för att anmäla annat kommunen ansvarar för i området, likt gatubelysning, nedskräpning eller skadegörelse.