Bokning av lokaler

På dessa sidor hittar ni information om hur man bokar bastun, samlingslokalen, övernattningsrum och tvättstugan samt priser för detta. Bokning kan göras på webben (med direktlänken nedan), med App för smartphone/surfplatta eller på panelen utanför tvättstugan.

Direktlänk: http://hsbnorrwebbbokning.fastigheter.info/Vesslan.

Priser och övrig information (fler detaljer finns nedan)

Lokal Pris Tillgänglighet Max antal bokningar *) Max framförhållning
Bastu och relax 30 kr/pass (2 timmar) 07:30-22:00 2 pass 2 månader
Samlingslokal 250 kr/dygn 10:00-10:00 5 dygn 4 månader
Tvättstuga 60 kr/pass (4 timmar) 07:00-23:00 2 pass 2 månader
Övernattningslägenhet 150 kr/dygn 15:00-12:00 5 dygn 4 månader
Övernattningsrum 100 kr/dygn 15:00-12:00 5 dygn 4 månader

*) Sammanhängande eller vid olika tillfällen

OBS! Givetvis städar var och en efter sig. Skötsel och städanvisning finns i respektive lokal.

OBS! Om något fel upptäcks så rapporteras detta till styrelsen.

Bokning

För att kunna boka och komma in i lokalerna så behöver ni en nyckelbricka, även kallad "tag". Varje lägenhet har två nyckelbrickor. Dessa kvitteras ut på HSB kontoret i Luleå, Smedjegatan 9. I samband med detta får även den pin-kod som används vid bokning via webben.

Bokning kan göras med:

  • Manöverpanel utanför tvättstugan. Detta kräver nyckelbricka (så kallad "tagg"). Se även dokumentet "Bokning med manöverpanel" nedan.
  • Webben, använd direktlänken ovan. Inloggning kräver lägenhetsnummer och fyrsiffrig pin-kod. Se även dokumentet "Bokning via webben" nedan.
  • App för smartphone eller surfplatta (Android eller Apple/iOS). Första gången krävs det att man loggar in på webben med direktlänken ovan, genererar en QR-kod och använder App:en för att fotografera av QR-koden. Se även dokumentet "Bokning med App" nedan.

Lägenhetsnumret har formatet "52-2057-1-XX" där XX är ert lägenhetsnummer. Pin-koden är fyrsiffrig och kallas även web-lösen. Båda dessa uppgifter finns på pappret som ni fick när ni hämtade ut nyckelbrickorna. Lägenhetsnumret finns även på dörrkarmen till er lägenhet, månadsfakturorna och lägenhetsförrådet.

Avbokningsregel

Avbokning måste göras minst 7 dagar innan bokad tid för att undvika debitering. Avbokningar som sker senare kommer att debiteras.

Denna avbokningsregel har införts för undvika att någon "låser upp" en lokal och sedan avbokar den sent om den inte behövs, vilket skulle försvåra för andra att boka lokalen.

Exempel: Vid jul, nyår och påsk så används våra uthyrningslägenheter ganska flitigt för släktingar eller vänner som kommer på besök. Om besöket inte blir av så är det bra om avbokningen sker med viss framförhållning, och inte bara dagen innan, så att andra får bättre möjlighet att boka lokalen.

Ytterligare information

Max antal bokningar anger hur många dygn eller pass som kan vara bokade. När en bokningen har använts, eller att tiden har passerat, så kan en ny tid bokas.

Bastu och relax:

Första passet är 2.5 timmar (07:30-10:00). Sedan är passen 2 timmar (10:00-12:00, 12:00-14:00 osv. till 20:00-22:00).

Stående bastubokningar då bastun inte är bokningsbar för medlemmar:

  • Herrbastu (gratis): Tisdagar 18:00-22:00
  • Dambastu (gratis): Torsdagar 18:00-22:00

Om bastun är ledigt under passet innan bokningen så kan man komma in 1 timme i förväg för att sätta på bastun. Bastuugnen sätts på manuellt (av säkerhetsskäl) och det tar ju lite tid att värma upp bastun.

Samlingslokal (nytt):

Lokalen är tillgänglig 10:00 till 10:00 efterföljande dag.

Extern uthyrning kostar 750 kr./dygn 

OBS! Ny bokningstid.

Tvättstuga:

Alla har dessutom tvätt och torktumlare i sin egen lägenhet.

Övernattningslägenhet:

Lokalen är tillgänglig 15:00 till 12:00 efterföljande dag.

I rummet finns en dubbelsäng med kuddar och täcken (egna sängkläder medtages), bord med fyra sittplatser, toalett med dusch samt ett litet kök (trinett) med enklare köksutrustning.

Rökning får inte förekomma i lokalen.  Djur får inte medtages.

Övernattningsrum:

Lokalen är tillgänglig 15:00 till 12:00 efterföljande dag.

I rummet finns fyra bäddar med kuddar och täcken (egna sängkläder medtages), bord med fyra stolar. Kylskåp finns men övrig köksutrustning saknas. Tillgång till toalett finns utanför rummet men dusch saknas.

Rökning får inte förekomma i lokalen.  Djur får inte medtages.

Övrigt:

Systemet fungerar så att man bara kommer in under bokad tid, t.ex. mellan klockan 18 – 22, förutom för bastun då man kan komma in lite tidigare om den tiden är ledig. Detta innebär också att man inte kommer in någon annan tid. Om ni har glömt något i lokalen, t ex missat att hämta tvätten i tid, så kommer man inte in i tvättstugan. Styrelsen har en ”vaktmästartagg” så vi kan i nödfall hjälpa er.

Priserna är baserade på driftkostnaderna och att föreningen kommer på sikt att behöva köpa t ex nya maskiner och bastuaggregat och dessa avgifter täcker också en del av den kostnaden. T ex är kostnaden för ett tvättpass är ca 41 kr exklusive avskrivning på maskinerna. Bastun är lite billigare per pass och har därför lägre avgift. Vi tycker det är rimligt att de som nyttjar lokalerna även betalar de kostnader som uppstår för dessa.

Passagesystemet ska fungera även vid strömavbrott.