Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ellen och Niclas: redo för nästa fast i livet

När två ska bli tre börjar många par se över sitt boende. Kanske bor man trångt eller opraktiskt. Så var det för blivande föräldrarna Ellen Bergström och Niclas Lij. Så när de fick chansen att provbo en nyproducerad HSB-lägenhet i Blåsut i Stockholm var de inte sena att tacka ja.

Ljust, öppet, med smart planlösning och bra förvaringsmöjligheter. Det var bara några av de saker som Ellen och Niclas föll för när de såg den nyproducerade fyran i Blåsut för första gången.

– Jag föll direkt för storleken på lägenheten och för den stora hissen. Det är jätteskönt att slippa oroa sig för hur man ska få upp barnvagnen till lägenheten, säger Ellen som tillsammans med Niclas väntade sitt första barn tidigare i vår, samtidigt som de provbodde i den nya lägenheten under ett halvår.

Köket – hemmets mittpunkt

Både Ellen och Niclas är kreativa entreprenörer med massor av järn i elden. Ellen varvar skådespelandet med sitt jobb som influencer och det nystartade företaget Design by Bergström, där hon formger vaser och lampor.

Niclas är en ”multipassionerad entreprenör”, som han själv beskriver det, och driver bland annat klockföretaget Nick Cabana och ett eventföretag. Båda är kreativa personer som gärna sitter hemma vid det runda köksbordet i det ljusa köket när de skapar.

– Köket är vårt hems mittpunkt. Här samlas vi både med vänner och när vi är hemma själva. Det är faktiskt den plats där vi tillbringar mest tid här hemma. För mig är hemmet en trygg plats där jag ska kunna vara mig själv, fri att skapa och känna inspiration. Det gör jag här, vid vårt köksbord, säger Niclas.

Bild på barnrummet

I bebisrummet, som ligger vägg i vägg med sovrummet, har Ellen boat in sig för att förbereda för dotterns ankomst.

För Ellen är det lite mer jordnära värden som ligger högst på önskelistan när det gäller boende.

– Att ha gott om förvaring är jätteviktigt för mig. Jag skapar också mycket och vill ha koll på var jag har mina saker. Därför är det superbra att kunna ha ett arbetsrum, som vi har här. Där samlar jag mina prylar och märker upp så att jag vet var jag har dem.

Med två balkonger i olika väderstreck kan Ellen och Niclas njuta av solen från tidig morgon till sen kväll.

Fördelarna många med nyproduktion

Andra fördelar med det nya boendet är egen tvättmaskin och torktumlare i badrummet, bra kök med snygga vitvaror och massor av förvaring, berättar Niclas entusiastiskt.
– Det är otroligt vilka snygga grejer man kan välja i standardsortimentet. Jag gillar till exempel de här grå köksluckorna jättemycket.

Att flytta från en äldre sekelskifteslägenhet innanför tullarna, till nyproduktion strax utanför stan, har många fördelar, tycker paret.

Bild på Ellen och Niclas vardagsrum

För att skapa en ombonad känsla av rum i rummet har paret möblerat vardagsrumsdelen med en stor, fluffig matta.

– Det är härligt att flytta in där ingen har bott tidigare och där allt är nytt och fräscht. Man slipper bekymra sig för att grejer ska gå sönder och det känns lite som att starta på ett helt nytt kapitel, säger Niclas medan Ellen erkänner att hon trots allt kände lite tvekan innan de tog steget.

– Jag har bott i stan i tolv år och var lite orolig för hur det skulle vara att flytta ut, men det är verkligen jättefint här. Det finns många trevliga fik och små butiker och det är nära till grön-områden. Samtidigt är det bara tre stationer från Skanstull, så vill man in till stan går det snabbt. 

För Niclas, som cyklar vart han än ska, tar det en kvart in till kontoret i Gamla stan.
– Läget är perfekt, lite utanför stan men ändå jättenära. Jag gillar också att jag kan sticka ut och springa här i grönområdena samtidigt som det är nära till Globen där man både kan handla och gå ut och käka.

Ellen Bergström

Ålder: 30 år

Gör: Skådespelare, känd från bland annat tv-serien Elsas värld 2011–2013, och filmen I nöd eller lust 2015. Var även med i Let’s Dance 2017 och Bäst i test 2018, influencer @ellenbergstrom samt designer i egna företaget Design by Bergström

Bor: I nyproducerad HSB-lägenhet på 93 kvadratmeter i Blåsut i Stockholm

Niclas Lij

Ålder: 34 år

Gör: Entreprenör som bland annat grundat klockmärket Nick Cabana, och driver eventföretaget Eventlabbet. Var 2017 med i tv-programmet Bachelor

Bor: I nyproducerad HSB-lägenhet på 93 kvadratmeter i Blåsut i Stockholm

Efter att reportaget gjordes, i slutet av april, föddes Ellen och Niclas lilla dotter.