Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

En magisk eftermiddag för små och stora

01 november 2021 Höstlovsveckan inleddes med en fartfylld lördag på Sparbanken Skåne Arena i Lund då Barngalan 2021 gick av stapeln. Och vi kan lova att det var fullt drag!
Barngalan 2021

Att besöka Barngalan ska vara en upplevelse utöver det vanliga. Det ska vara en dag då barn ska vara barn och låta sig roas och hänföras av magiska trick och en storslagen show. Med den utgångspunkten arrangerades Barngalan 2021 och eftermiddagen bjöd på en energikick för både besökare och årets artister.

När dörrarna till arenan slogs upp klockan 13.00 ringlade sig redan en lång kö utanför med utanför med förväntansfulla besökare i alla åldrar. Innan själva showen hölls aktivitetsfältet öppet och här kunde barnen ta del av både roliga och lärorika aktiviteter så som hinderbanor, karaoke, ansiktsmålning, pyssel och utmaningar med en stor portion kreativitet. Dessutom fanns polis och räddningstjänst på plats för att träffa barnen och låta dem sitta i polisbilen, testa hjärt- och lungräddning samt släcka virtuella bränder.

- Aktivitetsfältet var bra för de lite yngre barnen, men jag gillade showen bäst, säger Stella 11 år.

När själva showen drog igång var det under ledning av Bröderna Norberg, kända för bland annat sina parodier på Melodifestivalen och från Masked Singer Sverige. Bröderna lotsade elegant publiken genom showen men lämnade samtidigt plats åt såväl magi med Vilgot Michelin som energiska dansnummer av dansgruppen Attitude 69.

När The Flying Family bjöd på sin luftakrobatik var det många i publiken som höll andan. Med såväl styrka som precision visade de upp sina konster. Familjens söner, Hugo 10 år och Hannes 7 år, stod dessutom ensamma för två av familjens tre imponerande akter.

- Jag tyckte att the Flying Family var superbra och skulle gärna vilja se dem igen! säger Eija 9 år.

En av de stora stjärnorna under eftermiddagen var också Dotter. Publikens jubel ekade troligen ut över Stadsparken när hon klev på scen för att framföra ett flertal av sina låtar. Tillsammans med sina dansare bjöd hon på en rejäl dos energi.

Men bakom galan fanns också ett allvarligare tema och en uppmaning till besökarna att sträcka ut en hand och se till att de som finns runt omkring blir sedda. Temat för 2021 var En kompis åt alla, vilket också går hand i hand med Barngalans förmånstagare, Friends, vilka mottog en check under själva showen.

I år var det femte gången i ordningen som HSB Skåne stod som arrangör för Barngalan. Tillsammans med partners från näringslivet kunde vi ge barnen en magisk eftermiddag som de kommer att minnas länge.

Nu laddar vi om och satsar på en ny spektakulär och energifylld Barngala. Ses vi då?

Visste du att Barngalan finns på Facebook? Följ sidan för aktuella uppdateringar.

Barngalan har en egen hemsida. Här uppdaterar vi löpande allteftersom planeringen går framåt.