Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Nu blir det lättare att satsa på solel – från januari 2022 tillåts interna nät mellan byggnader

26 november 2021 – Det innebär att exempelvis bostadsrättsföreningar kan bygga större solelanläggningar på de bästa soltaken och dela den med de andra husen som ingår i samma förening, säger Magnus Ulaner, miljöchef på HSB Riksförbund.
Solpaneler på tak av flerbostadshus vid Mälaren

De nya reglerna öppnar även upp för att dela energi inklusive lagring och laddning mellan kunder som ligger i anslutning till varandra.

HSB har tillsammans med Solelkommissionen – som är ett nätverk bestående av HSB, IKEA, Solkompaniet, Telge Energi och Vasakronan – arbetat för regelförändringar i flera år.

– Detta är ett bra första steg, men ännu bättre är att tillåta virtuella nät och möjliggöra för att ett antal kunders elabonnemang kan avräknas gemensamt. Då krävs inga investeringar i nya interna nät, vilket både är billigare och mer miljöanpassat, säger Magnus.