Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Göteborg skriver på upprop för en klimatneutral stad

24 november 2021 För att bidra till att Göteborg ska bli en av EUs klimatneutrala städer har HSB Göteborg tillsammans med flera stora medlemsägda organisationer undertecknat ett upprop för att stödja Göteborgs Stads Klimatkontrakt 2030.
Upprop för klimatkontraktet 2030 Lena Josgård, affärsområdeschef Fastighetsutveckling HSB Göteborg och Emmyly Bönfors (c), ordförande miljö- och klimatnämnden

Klimatfrågan är mer angelägen nu än någonsin. För att Göteborgs Stad ska nå klimatneutralitet till 2030 är ett brett samarbete mellan företag och stadens invånare helt avgörande. Genom att engagera medlemmarna vill HSB Göteborg göra en insats och sprida kunskap om klimatkontraktet och ta tydlig ställning inom den egna organisationen.

– Som medlemsägd organisation med hållbarhetsfrågor högt på agendan känns det självklart att stödja det här initiativet. Det är väldigt positivt att Göteborgs Stad nu tar stafettpinnen och leder arbetet mot klimatneutralitet 2030, säger Lizz Wiklund, hållbarhetschef HSB Göteborg.

Uppropet att stödja klimatkontraktet överräcktes till Emmyly Bönfors (c), ordförande miljö- och klimatnämnden, vid ett seminarium i HSB Living Lab den 22 november. Förutom HSB Göteborg undertecknade samtidigt företrädare från Hyresgästföreningen, PRO och ABF uppropet för att stödja Göteborgs Stads klimatkontrakt. Syftet är bidra till att Göteborg blir en av EU:s 100 klimatneutrala städer till 2030.

Genom att underteckna uppropet förbinder sig organisationerna att göra det man kan för att nå klimatneutralitet till 2030. Det handlar bland annat om att sprida kunskap om kontraktet och att uppmuntra medlemmar att bidra till målet.

Bakgrund
Göteborgs Stad undertecknade den 11 december 2020 Klimatkontrakt 2030 som har tagits fram tillsammans med det nationella innovationsprogrammet Viable Cities. Genom underskriften åtar sig Göteborgs Stad att snabba på omställningen till klimatneutralitet och ökad hållbarhet. Mer än 70 procent av världens energianvänd­ning och utsläpp av växthusgaser görs i städer. Hållbara städer med nollutsläpp är därför avgörande för att världen ska klara att nå målen i Parisavtalet. För att lyckas i det arbetet behövs ett stort medborgarengagemang.