Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Norr stödjer MAIF Tjejhockey

10 mars 2021 Som ett led i att bidra till ökad jämställdhet inom idrotten valde HSB Norr att på Internationella kvinnodagen sponsra MAIF Tjejhockey i Gällivare. Laget bildades så sent som förra hösten och intresset för att vara med i laget är väldigt stort bland tjejer 8-18 år.

Intresset för laget har varit nära explosionsartat, enbart i åldrarna mellan 12 och 16 år har de 40-talet aktiva tjejer. Laget har inte haft en lätt start då is- och evenemangsarenan stängdes i november. Under vintern har alla i laget hjälpts åt att skotta isarna för att kunna genomföra sina träningar och med HSB Norrs ekonomiska bidrag hoppas laget kunna genomföra andra aktiviteter som bidrar till en ökad lagtillhörighet.

- MAIF Tjejhockey är som nystartad verksamhet enormt tacksamma över stödet! Vi hoppas även att HSB Norrs initiativ med en jämställd sponsorpolicy, ska bli det självklara sättet att stötta svensk idrott i framtiden. Ett föredöme helt enkelt, säger Toni Hietala, tränare och en av initiativtagarna till MAIF Tjejhockey.

Att stötta en nystartad verksamhet som MAIF Tjejhockey ligger helt i linje med HSB Norrs ambition om att sponsringsmedel ska bidra till att samhället vi lever i ska bli ännu bättre. HSB Norr är certifierad som en FairPayer, en certifiering som säkerställer att företagets sponsring fördelas jämställt.

- För oss är det oerhört viktigt att sponsringsmedel och resurser fördelas jämställt. Vi vill att alla ska ha samma förutsättningar oavsett kön. I Gällivare har vi nu ett gäng tjejer som håller på att bygga upp ett lag i en sport som fortfarande är väldigt mansdominerad. Vi vill såklart stötta och uppmuntra dessa tjejer till att fortsätta, säger Mattias Lundström, VD i HSB Norr.