Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Norra Stor-Stockholm fusioneras med HSB Stockholm nästa år

29 oktober 2021 På torsdagen samlades medlemmarna i HSB Norra Stor-Stockholm och tog det historiska beslutet att regionföreningen ska fusioneras med HSB Stockholm. Arbetet med fusionen inleds omgående och kommer vara klart våren 2022.
Efter fusionen kommer HSB Stockholm bestå av 20 av 26 kommuner i Stockholms län. Ljusblå kommuner tillhör HSB Norra Stor-Stockholm idag.

För att HSB Norra Stor-Stockholm ska kunna bli en starkare aktör i Stockholm och erbjuda fler möjligheter för kunder och medlemmar så bestämde styrelsen i februari att man skulle arbeta för en fusion med HSB Stockholm. Genom en fusion skapas ökade möjligheter för att bygga fler hållbara bostäder i Stockholms län och fler förvaltningstjänster kommer kunna erbjudas i Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Upplands Väsby och Upplands-Bro.

Efter att i över ett halvårs tid ha diskuterat regionföreningens framtid samlades medlemmarna på stämman för att ta ställning till en fusion. 

På dagordningen fanns bara en fråga att ta ställning till och efter omröstning och redovisning av rösterna stod det klart att det blev ett rungande ja. Glädjen i salen på Wärdshuset Lasse Maja i Järfälla var stor när resultatet lästes upp, som innebär att HSB-medlemmar i 20 av 26 av länets kommuner nu kommer ingå i HSB Stockholm.

– Jag är mycket glad över att våra medlemmar har fattat ett beslut som innebär fortsatt utveckling även i framtiden. Det har varit många diskussioner och samtal inför stämman, men för att HSB ska fortsätta vara en stark aktör i Norrort är det här helt rätt väg att gå. Imorgon börjar det stora arbetet med att göra två föreningar till en, det ska bli riktigt roligt, sade Catherina Fored, vd HSB Norra Stor-Stockholm, efter stämmans beslut.

– Jag känner stolthet, men också lättnad över att fusionen nu blir av. Hela vår bransch står inför stora förändringar, och tillsammans kan vi bättre möta de ökade kraven på digitalisering och hållbart bostadsbyggande. Fusionen gynnar våra medlemmar, säger Anders Svensson, vd HSB Stockholm.

Efter stämman samlades medlemmar samt representanter från HSB Norra Stor-Stockholm och HSB Stockholm för att mingla och umgås, vilket för många var första gången på länge som man träffade andra medlemmar fysiskt. När de sista deltagarna begav sig hemåt var det tydligt att man verkligen kände att man tagit rätt beslut och såg fram emot framtiden som en del av HSB Stockholm.