Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Copartment-huset är invigt

27 augusti 2021 Under fredagseftermiddagen klipptes bandet och Copartment-huset på Luzernvägen 6 i Lund invigdes.
HSB Skånes vd klipper bandet till Copartment-huset

Med orden "Jag tror faktiskt att jag klipper bandet till framtidens boende" invigdes Copartment-huset på Luzernvägen 6 i Lund. HSB Skånes vd Ann Irebo klippte bandet klockan 15.00 och därefter hölls en rundvandring och visning av huset som blir det första i sitt slag inom hela HSB.

Efter att ha stått tomt ett par år har huset genomgått en större renovering och ombyggnad och nu står det klart för att ta emot sina första hyresgäster. Om mindre än en vecka är det dags för de första boende att flytta in. 

Huset i Lund är det första coliving-huset inom konceptet Copartment. Boendeformen har ett starkt hållbarhetsfokus och de som nu flyttar in blir en del av ett community där olika delningslösningar står i fokus.

HSB Skåne har gått in i satsningen på coliving tillsammans med 20-30 Coliving, ett ungt företag som är på stark uppgång inom just coliving-lösningar. Hyresgästerna som flyttar till Copartment-huset hyr boendeytan av HSB Skåne, men skriver serviceavtal med 20-30 Coliving

Huset inrymmer 18 rum; 9 på vardera våningsplan, vilka är fördelade på 25-30 kvadratmeter med privata badrum i varje rum. I hjärtat av varje våningsplan finns rymliga gemensamma kök och gemensamma utrymmen för umgänge.

Inredningen i huset är noga utvald för att uppmuntra till umgänge och spontana möten. Här blandas design med smarta lösningar och ett jordnära färgnval.

Köksdel

Vardagsrum

Sovrum

Vardagsrum

Del av köket

Detalj i köket

Det här ingår i Copartment-konceptet

  • Privat boende i ett av de 18 rummen där du också har eget badrum
  • Delat kök och vardagsrum med dina grannar på samma våningsplan (9 rum per våning).
  • Ett rökfritt boende både inomhus och utomhus
  • Del i ett community
  • Del av serviceavtal som bland annat innefattar möbler, städning av gemensamhetsytor, bredband, kaffe/te, visst förbrukningsmaterial och community-evenemang.
  • Möjlighet att minska klimatpåverkan eftersom delningslösningar blir en del av vardagen.