Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Lyckad inflyttning av bostadsrätterna i HSB brf Garvaren i Karlskrona

09 september 2021 Under förra veckan var det full aktivitet vid brf Garvaren i Karlskrona när köparna till 65 bostadsrätter hämtade ut sina nycklar och flyttade in. Därmed är samtliga boende nu inflyttade och kvarteret börjar komma till liv på riktigt!

I HSB Garvaren på Pantarholmen finns totalt 67 bostadsrätter och 47 hyresrättslägenheter. Inflyttningen delades upp i två etapper där hyresrätterna hade inflyttning redan i slutet av september 2020. Nu står kvarteret färdigt i sin fulla prakt, och de boende har flyttat in i sina nya hem.

Kvarteret Garvaren som ligger i nära anslutning till havet, har ett härligt orangeri där de boende kan umgås med vänner och grannar och odla växter och grönsaker. Samtliga lägenheter har väl tilltagna balkonger eller uteplatser. När det är dags för fest eller övernattande gäster så finns en samlingslokal och övernattningsrum att hyra. Mataffären Willys med ett gediget utbud och generösa öppettider finns i grannfastigheten.

Kajsa Högelius, Affärsområdeschef för nyproduktion i HSB Sydost, berättar;

”Idén med Garvaren var från början att få till ett levande kvarter, med härliga utemiljöer och gemensamma utrymmen. Vi hoppades på att fylla kvarteret med människor i olika faser i livet. Vi ville få gården och de gemensamma utrymmena att nyttjas av hyresgäster och bostadsrättsinnehavare men också med människor som är i kvarteret för att arbeta.

Nu när kvarteret är inflyttat kan vi inte vara annat än nöjda. Innergården är inbjudande till samvaro, orangeriet börjar inredas och kommer inom kort att fyllas med växter och krukor om de boende så önskar. Den gemensamma lokalen som kan nyttjas som konferensrum, övernattningslägenhet eller festlokal kommer inom kort att öppnas upp för bokning och förhoppningsvis nyttjas för ändamål som knyter samman människorna.

Hyresgästerna som flyttade in för ett år sedan visade i en undersökning att de var väldigt nöjda och vi kan inget annat än att hoppas att även bostadsrättsinnehavarna är lika positiva till sina nya hem och förening.”