Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Mölndal firar 10 år av miljödiplomering

23 november 2021 Sedan 2011 har HSB Mölndal varit miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas nationella miljöledningsstandard. Det innebär att vi arbetar systematiskt för att minska vår miljöpåverkan och årligen följer upp och redovisar våra resultat.

Miljö- och hållbarhetsfrågor är integrerade i vår verksamhet och vår miljöpolicy är vägledande för vårt arbete. Vår ambition är att alltid arbeta för en god miljö och kvalitet för de som bor i de hus vi bygger och förvaltar. Vi strävar efter att ta miljöhänsyn i alla led – från projektering och produktion till förvaltning. Ett viktigt uppdrag är också att samverka med våra bostadsrättföreningar för att minska deras energianvändning och därmed miljöbelastning.

- Under de tio år som gått har vi successivt gjort förbättringar och justeringar och bland annat arbetat med energieffektivisering. Men miljöarbetet omfattar inte bara energi- och klimatfrågor utan även kemikaliehantering och åtgärder för biologisk mångfald, säger Håkan Alnebratt, miljökonsult.

Hållbarhet är grunden i HSBs uppdrag och vision. 2009 upprättades exempelvis HSB Klimatavtal för att gemensamt sänka utsläppen av växthusgaser inom HSB. Målet med klimatavtalen var att vi fram 2023 skulle minska vårt klimatavtryck med 50 % – något vi uppnådde redan 2012. Framöver kommer vi att fortsätta vårt miljöarbete, bland annat genom att ställa om fordon, redskap och maskiner inom fastighetsskötseln till fossilfria varianter.

Om miljödiplomering

Miljödiplomeringen innebär att vår verksamhet har

  • en aktuell miljöutredning där de betydande miljöaspekterna klarlagts
  • en miljöpolicy, mål och handlingsplan
  • genomfört konkreta miljöförbättringar
  • utbildat samtliga medarbetare i grundläggande miljökunskap
  • förankrat och redovisat miljöarbetet
  • en dokumenterad rutin för avvikelsehantering
  • godkänts vid en revision av såväl dokumenterat som praktiskt miljöarbete.