Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Nu öppnar vi upp dörrarna till HSB Living Lab

05 mars 2021 Den 15–16 april kan den som är intresserad ta del av ett dygn av livesänd forskning och spännande seminarier, paneldiskussioner och interaktiva visningar inifrån vårt experimenthus, HSB Living Lab.

HSB Living Lab är en världsunik forskningsarena där HSB utvecklar nya sätt att bygga och forma framtidens boende. Byggnaden, som ligger vid Chalmers i Göteborg, är ett levande laboratorium med nära 40 permanent boende personer och forskning dygnet runt.

Sedan invigningen av forskningshuset 2016 har över 100 olika projekt startats, huset har såväl vunnit utmärkelser som uppmärksammats internationellt och kanske viktigast av allt: smarta innovationer som testats i huset har nått ut till HSBs fastigheter. 

– Det känns smått magiskt att tänka på hur mycket som hunnit hända på fem år. Och under de kommande fem åren kommer vi fortsätta att genomföra tester och experiment som ska bidra till utvecklingen av framtidens hållbara boende, säger Emma Sarin, projektchef HSB Living Lab.

Forskningsprojektet, som ska pågå i tio år, och har nu alltså tagit sig halvvägs. För att fira detta och för att visa upp allt spännande som händer i huset, öppnas dörrarna upp till en 24 timmar lång livesändning inifrån HSB Living Lab den 15–16 april.

Allting sänds via kunna ta HSB Living Labs Youtube-kanal och under dygnet kommer det djupdykas i olika projekt, diskuteras kring forskningens framsteg och hur de kan appliceras i vår vardag.

– Det kommer dessutom att hållas seminarier, paneldiskussioner och interaktiva visningar under hela dygnet. Vi vill helt enkelt visa upp allt fantastiskt som händer i huset, säger Emma Sarin.

Datum: 15–16 april 2021
Tid: 10:00-10:00

Till HSB Living Labs hemsida här.