Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bostadsrättsföreningar i HSB skänker pengar till Rädda Barnen i Ukraina

17 maj 2022 HSB brf Ställaren, Västermalm och Kaparen är tre bostadsrättsföreningar i Sundsvall som skänkt pengar till folket i Ukraina.
HSB brf Kaparen har skänkt pengar till Ukraina. Om er förening också funderar på att hjälpa till kan ni få tips om hur ni går tillväga i artikeln. HSB brf Kaparen har skänkt pengar till Ukraina. Om er förening också funderar på att hjälpa till kan ni få tips om hur ni går tillväga i artikeln.

– Det var solklart för oss att skänka en liten slant, säger Agneta Uhlin, ordförande i HSB brf Kaparen.

Styrelsen var helt enig i beslutet, berättar hon.

– Problemet var hur mycket vi skulle skänka. Vi landade i att ge 1000 kronor, vilket motsvarar ungefär 10 kronor per lägenhet för oss som har 96 lägenheter.

Förvaltaren Jörgen Persson på HSB Södra Norrland hjälpte till med det praktiska kring gåvan.

– Jag googlade fram Rädda Barnens gironummer och föreningen skrev in beslutet i styrelseprotokollet. Sedan var det en av våra brf-ekonomer som utförde transaktionen med hjälp av beslutsunderlaget, berättar han.

I HSB brf Kaparen kommer man att informera de boende om beslutet på den kommande årsstämman, som i år blir fysisk till skillnad från i fjol, då de hade poströstningsstämma.

– Det känns bra, säger Agneta Uhlin, både att vi skänkt pengar till Ukraina och att vi får träffas på riktigt igen!

Har din förening också hjälpt folket i Ukraina?

Kontakta gärna oss på HSB så berättar vi om det!

"Det var solklart för oss att skänka en liten slant, säger Agneta Uhlin, ordförande i HSB brf Kaparen. "

"Det var solklart för oss att skänka en liten slant, säger Agneta Uhlin, ordförande i HSB brf Kaparen. "

Vill er förening också skänka pengar till Ukraina?

På Rädda Barnens hemsida får du veta mer.