Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bostadsrättsföreningen Eken på Alnö skänker pengar till Ukraina

14 mars 2022 I helgen fattade HSB brf Eken ett snabbt beslut att skänka pengar till Ukraina genom ett lokalt insamlingsinitiativ på Alnö utanför Sundsvall. Föreningen skänker 5000 kronor som ska gå till medicin, förband och liknande. I ett utskick till medlemmarna tipsar dessutom styrelsen om hur man enkelt kan skänka ytterligare pengar till insamlingen.
Ledamoten Brage Hägglund, ordförande Björn Eriksson, och vice ordförande Jürgen Holoch visar det utskick som styrelsen delat ut till medlemmarna i HSB brf Eken i Sundsvall. Ledamoten Brage Hägglund, ordförande Björn Eriksson, och vice ordförande Jürgen Holoch visar det utskick som styrelsen delat ut till medlemmarna i HSB brf Eken i Sundsvall.

– Många föreningar ställer ju upp med övernattningslägenheter och så, men vi har tyvärr ingen sådan här hos oss. Vår enda lokal ligger flera våningar under mark och saknar utrymningsväg, varför den inte är lämplig, säger ordförande och en av initiativtagarna i brf Eken, Björn Eriksson.

Insamlingen sker genom en lokal butik där mycket av förnödenheterna inhandlas. Andra företag står bakom transporten ner till Ukraina och hem.

– Det är ett ganska snabbt fattat beslut, att stötta insamlingen här, säger Björn. Det känns bra att kunna bidra på något sätt.