Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

DN har besökt HSBs solcellspark i Strängnäs

28 november 2022 Med sina 45 hektar räknas HSBs solcellspark som Sveriges största. – Just nu byggs flera parker i Sverige som blir betydligt större. Men det är kul att vara störst så länge det varar, säger Jon Leo Rikhardsson, vd för HSB Södermanland som intervjuas av DN.
Vy ovanifrån över HSB solcellspark Vy över HSBs solcellspark som ligger längs E20 strax väster om infarten till Strängnäs. Foto: Jann Lipka.

Visa DN:s reportage om HSBs solcellspark

Upplägget bakom HSB:s solcellspark är unikt eftersom andelar, som ger rätt att använda den energi som produceras, endast kan köpas av HSBs bostadsrättsföreningar. Förutom energiproduktion används marken också som blomsterängar som gynnar pollinerande insekter. När humlor och vilda bin får pollen och nektar främjas odlingar i närheten.

Bakom solcellsparken står HSB Södermanland, EnergiEngagemang Sverige AB och Strängnäs kommun. 

Vill du veta mer? Läs våra frågor och svar om solcellsparken.