Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Förvandlad fasad på flerbostadshus

18 februari 2022 Från sliten plåtfasad till en energieffektiv modern fasad med puts och tegel. I samband med att företaget Sto skulle genomföra renovering av fastigheter i Landskrona tog HSB Landskrona beslut om att renovera fasaden på en av fastigheterna Landora.

Huset är uppfört 1938 och ursprungligen byggt av en stomme bestående av lätta murblock som sedan kläddes med puts. På 1970-talet beslöt man att tilläggsisolera huset och fasaden kläddes då med 50 mm mineralull och ytterst en plåtfasad. HSB ville bli av med plåtfasaden och göra en helt ny design av fasaden, balkonger, fönster, plåt m.m. och vi fick då hjälp av Stos arkitekttjänst StoDesign för att ta fram ett antal förslag för en ny fasadsättning.

Utifrån foton på nuvarande fasad, gamla ritningar, bygglov, diskussioner och önskemål tog StoDesign fram ett antal olika förslag på nytt utseende och material för fasaden, fönster, balkonger etc. Sto tog även fram ett åtgärdsförslag, materialpris per kvm samt, efter önskemål, förslag på några duktiga entreprenörer.

Fastigheten har fått en rejäl uppfräschning och är idag som ett helt nytt hus.