Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB förvärvar hyresrätter i Kumla och Mosås

18 februari 2022 HSB etablerar sig som hyresvärd i Kumla och Mosås genom ett förvärv av sex hyresfastigheter med ett hundratal hyresrätter totalt. Det gör det möjligt för fler av HSBs bosparande medlemmar att hitta en hyresrätt.

HSB Hyresrätt i MälarDalarna AB köper fastigheterna av Expenser Förvaltning AB, med tillträde 10 mars. Beståndet innefattar fyra fastigheter i Mosås och två fastigheter i Kumla. En affär som kommer att bredda HSBs verksamhet i och i närheten av Kumla där egna nyproduktionen HSB brf Djupadal står färdig till hösten.

– Hos HSB finns alla möjligheter till ett tryggt boende vare sig handlar om bostadsrätt eller hyresrätt. Vi är långsiktiga ägare med en lång erfarenhet av att äga och förvalta hyresfastigheter i Dalarna, därför känns det jätteroligt att vi lyckas med detta förvärv i Mosås och Kumla. Vi har för avsikt att anskaffa fler fastigheter om läge uppstår, säger Thommy Bäck, vd HSB Hyresrätt i MälarDalarna AB.

HSB Hyresrätt i MälarDalarna AB, helägt dotterbolag till HSB MälarDalarna ekonomisk förening, innehar redan 1200 hyresrätter samt lokaler i Dalarna och Mälardalen.

– Vi har länge velat etablera oss med hyresrätter i Örebroregionen. Detta för att stärka vårt medlemserbjudande ytterligare, då vi i första hand förmedlar våra hyreslägenheter till bosparande medlemmar. Med ett av våra tre regionkontor i Örebro och ett lokalkontor i Kumla så har vi nära till hela vårt stora utbud av förvaltningstjänster och fina service, säger Maria Engholm, vd HSB MälarDalarna.

För mer information
Thommy Bäck, vd HSB Hyresrätt i MälarDalarna AB
010-303 27 55
thommy.back@hsb.se