Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSBs ordförande på Expressen debatt: Så kan regeringen hjälpa unga att hitta ett eget hem

31 mars 2022 Klyftan växer mellan dem som kunnat göra bostadskarriär och dem som stängs ute från bostadsmarknaden. De unga märker att tidigare generationer har haft det betydligt bättre förspänt och att politikerna gör alldeles lite för att förbättra de ungas situation. Nu har Magdalena Anderssons regering möjlighet att införa ett stöd till förstagångsköpare. Det skriver Johan Nyhus, förbundsordförande HSB Riksförbund, på Expressen debatt.

Snart lägger en statlig utredning fram förslag för att hjälpa förstagångsköpare in på bostadsmarknaden. En del av uppdraget har varit att föreslå hur ett statligt startlån till unga kan utformas. HSB har låtit Sifo fråga drygt 1 000 unga hur de ser på ett sådant startlån, och resultatet är tydligt: Drygt hälften tycker att ett startlån bör införas.

Det är hög tid för Magdalena Anderssons regering att ge unga hopp om en bostad. Ett stöd till unga förstagångsköpare är ett viktigt första steg.

Läs hela debattartikeln.

Läs intervjun med Johan Nyhus i DN.

Läs mer om Sifoundersökningen som ligger till grund för debattartikeln.