Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Säljstart för HSB brf Spanjoletten

28 februari 2022 I december startade försäljningen av HSB brf Spanjoletten i Majorna till HSBs medlemmar och bosparare. Nu släpps alla lediga bostäder släpps till försäljning och först till kvarn gäller.

Variationsrikt boende på högsta nivå

Brf Spanjoletten är HSB Göteborgs avslutade projekt på den tomt där Fixfabriken tidigare hade sin verksamhet i Majorna. Föreningen utmärker sig genom den stora variationen av bostadstyper, här erbjuds 141 bostäder i allt från yteffektiva studiolägenheter till rymliga etagelägenheter och stadsradhus i två plan.

I den kontorsbyggnad som är bevarad och döpt till Fixhuset byggs en gemensamhetslokal med kontorsplatser. Föreningen får också en takterrass med fantastisk utsikt.  

Arkitektur med inspiration från närområdet

Brf Spanjoletten är ritad av arkitektkontoret Bornstein Lyckefors som tagit intryck av historien och kulturen kring området. Att använda tegel var viktigt med tanke på Fixfabrikens historia, där brittisk byggnadskonst och det välkända tegelpalatset Sockerbruket i Klippan har tjänat som inspiration.

Byggnationen av brf Spanjoletten är beräknad att starta i mitten av april 2022 och inflyttning är planerad till andra halvåret 2024. 

Brf Spanjolettens takterrass (visionsbild)

Letar du efter ditt nya drömhem i Majorna?

Försäljningen av brf Spanjoletten ta påbörjats och du hittar all information om projektet och lediga bostäder här