Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Grattis till 60-åringen

29 april 2022 För att fira att hyresfastigheten i Bjärnum nu fyllt 60 år bjöd vi under gårdagen våra hyresgäster i huset på tårtkalas. Samtidigt passade vi på att fixa fint på uteplatsen, i trädgården och i odlingslådorna.
Odlingslådorna i hyresfastigheten Solbrinken i Bjärnum fixas till Odlingslådorna i hyresfastigheten Solbrinken i Bjärnum fixas till

På plats i Bjärnum denna dag fanns Per Dolkov, fastighetsskötare, Lena Yüceakin, förvaltare och Anne Siivola, chef för vår bosociala avdelning. De bjöd på tårta och pratade om projektet biologisk mångfald, som pågår för fullt i fastigheten.

I odlingslådorna sattes bland annat potatis, men här planterades även härliga kryddväxter så som citronmeliss, oregano och timjan som de boende kan skörda under kommande grillsäsong. 

Träffen bjöd också på tipsrunda och lyckohjul där de lyckliga vinnarna fick med sig fina Pelargoner hem. 

Tidigare under våren anlades en fjärils- och humleäng som inom kort kommer att gynna pollinerande insekter i för några dagar sedan planterade Per och kollegorna påskiljelökar som ger vacker blomning på ekbacken många år framöver.

Även ett glatt gäng studenter från Musikteaterskolan Bjärnum (markarydsfolkhogskola.se) som också bor i Solbrinken passade på att äta tårta och prata en stund. Eleverna har tillbringat ett år på skolan och i Bjärnum och nu väntar nya utmaningar som vi önskar dem all lycka med.

 

Är du nyfiken på hyresfastigheten Solbrinken?