Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Turning Torso finalist i Sweden Green Building Awards

27 oktober 2022 Varje år prisar Sweden Green Building Council olika projekt, aktörer och individer som på ett utmärkt sätt bidragit och inspirerat till ett hållbart samhällsbyggande. I år är Turning Torso, Nordens högsta skyskrapa, en av finalisterna.
Vy över Turning Torso och Malmö

190 meter över havet i Västra hamnen i Malmö reser sig Turning Torso, vars arkitektur inspirerats av människans nackkotor. Det välkända landmärket består av 54 våningar med 147 hyreslägenheter samt kontor med mötes- och konferensverksamhet.

Fastigheten var först ut av HSB Malmös befintliga byggnader att miljöcertifieras med Miljöbyggnad iDrift nivå Silver 2021. Här finns också ett spännande projekt med solceller och sedumtak. Läs mer om Turning Torso och projektet.

Vinnarna i Sweden Green Building Awards utses 27 oktober – se hela listan med finalisterna.