Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

"Vi har nära till allt man behöver"

08 december 2022 Perfekt läge, fyra kilometer från Umeå centrum och promenadavstånd till både universitet och sjukhus. HSB Norr bygger 718 attraktiva lägenheter på Mariehöjd.

Förutom närheten till sjukhus och universitet finns även det mesta som underlättar vardagslivet i närområdet, till exempel livsmedelsbutiker, restauranger, kafé och ett nybyggt gym. Ett stenkast från Mariehöjd ligger Nydalasjön, ett populärt friluftsområde med bland annat badstränder, tempererat utebad, äventyrslekpark, grillplatser och skidspår vintertid. Runt sjön finns en 10 km lång, upplyst cykel- och vandringsled.

Totalt bygger HSB Norr 718 lägenheter på Mariehöjd. Hittills är 546 lägenheter byggda och inflyttade och näst på tur är Mariehöjd 7 där det just nu byggs 47 lägenheter med inflyttning i september 2023.

person.jpg

Mari Weidenstolpe

Hemma i HSB träffade Mari Weidenstolpe som i slutet av maj i år flyttade in i Mariehöjd 6 tillsammans med sin man och deras tvååriga son.

Vad tycker du är det bästa med att bo på Mariehöjd?

– Det är att vi har nära till allt man behöver i stort sett. Vi har jättenära till livsmedelsbutiken och till förskolan och så bor vi bara ett stenkast ifrån Nydalasjön. Där gillar vi att vara. På sommaren är vi på stranden och på vintern tänker jag att vi ska vara där och grilla. Det tycker jag är det bästa, säger Mari.

Mittemot Mariehöjd 6 pågår bygget av Mariehöjd 7. 

Hur är det att bo så nära en byggarbetsplats?

– När vi skulle flytta hit var jag lite orolig att vi skulle störas, men jag var föräldraledig när vi flyttade och min son fullkomligt älskar byggarbetsplatsen. Vi har bara kunnat gå ut på gården och tittaoch han har varit jättenöjd när det åker förbi hjullastare och grävmaskiner, skrattar Mari och fortsätter:
– Men nu är vi ju inte längre hemma när de bygger eftersom bygget bara sker på dagtid och då är vi ju på jobbet och i förskolan.

Så ni störs inte av bygget?

– Nej, inte alls. Vi kan titta ut på bygget från fönstret och se hur det går och tycka att det är lite spännande.