Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Eldsjälar och bostadsutveckling i specialskriven revy

13 september 2023 Mycket har hänt sedan HSB såg dagens ljus för 100 år sedan. Även om en hel del har förändrats finns det sådant som ännu är sig likt. I en specialskriven nummerrevy vill HSB Skåne hylla den svenska bostadsutvecklingen och alla de eldsjälar som engagerat sig i boendet sedan 1923.
Genrebild teatersalong

När HSB Skåne sätter upp en specialskriven revy på Lunds stadsteater lördagen den 7 oktober utlovas hög igenkänning och många skratt. Idén om att skapa en revy som gör nedslag i såväl HSBs som bostadens historia kom från HSB Skånes vd Ann Irebo.

- Jag såg en möjlighet att med värme och en skvätt humor ta med våra medlemmar och anställda på en historisk resa värd den 100 åring som vi på HSB är. Genom föreställningen vill vi med stolthet och glimten i ögat visa på den betydelse som HSB har haft för bostaden sedan starten 1923, säger Ann.

Uppdraget att producera revyn gick till Anagram Live, ett produktionsbolag som står bakom flera välkända produktioner.

- Det var lite oväntat att få detta uppdrag, men samtidigt mycket roligt och något som verkligen passar oss. Att producera scenkonst är att bidra med viktiga perspektiv på vår tid och samhällets utveckling och det känns som att HSB och vi har samma utgångspunkt, även om vi verkar i två hela olika branscher, säger Kajsa Jönsson, vd på Anagram Live.

Ganska snart efter att Anagram Live sagt ja till uppdraget stod det klart att Adde Malmberg står för manus och regi, men också kommer att vara en av de mer framträdande personerna på scen. Att valet föll på Adde var en självklarhet för Kajsa redan från början.

- Adde Malmberg är oerhört rutinerad och dessutom mångsidig. Han skriver, han regisserar och står på scen och vi har arbetat ihop vid flera tillfällen förut. Jag tänkte att han skulle gilla utmaningen och det lite annorlunda uppdraget, vilket han också gjorde, berättar Kajsa

Tillsammans med Adde Malmberg togs övriga ensemblen fram, flera av dem med lång erfarenhet från såväl scenkonst som tv-produktion. Att en föreställning sätts upp med endast två speltillfällen under samma dag tillhör inte vanligheterna, men det blir desto mer exklusivt för de som har möjlighet att få biljetter.

Föreställningen kommer att bjuda publiken på en hög grad av igenkänning oavsett om de är medlemmar i HSB eller ej.

- Det finns så mycket i HSBs historia som är allmängiltigt och välkänt som exempelvis sopnedkasten, dagens köksstandard och alla styrelsemöten, vilket blir bra material till sketcher, sånger och annat skoj. Jag gissar att det är en ganska påläst publik som kommer på föreställningen och det vore kul om sceninnehållet också kan initiera nya tankar och idéer till de nästkommande 100 åren, säger Kajsa.

"Genom föreställningen vill vi med stolthet och glimten i ögat visa på den betydelse som HSB har haft för bostaden sedan starten 1923."

Boka dina biljetter!

Vill du gå på revy? Som medlem i HSB har du självklart rabatt på biljettpriset. Hitta biljettlänkar i Mitt HSB.