Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ett steg in i styrelsen- ett steg i karriären

30 november 2023 För en tid sedan höll vi på HSB Södertörn ett lunchwebinarium tillsammans med HSB Södertälje och HSB Stockholm. På webinariet pratade Elias Tony, medlemsansvarig på HSB Södertörn och Igor Videla, medlemsansvarig på HSB Södertälje hur ett styrelseuppdrag kan leda till egna karriärmöjligheter. De tog oss på en resa genom hur engagemang inte bara påverkar medlemmarnas boende utan också erbjuder möjligheter till utveckling i karriären.

Elias och Igor gav konkreta exempel från våra styrelsemedlemmar som hjälpt dem i sina karriärer. Det finns många aspekter i ett styrelsearbete som gynnar personer i sina yrkeskarriärer. Elias och Igor menar att det går att likna med att driva eget företag och styrelseuppdraget ger erfarenhet som gör dig bättre kvalificerad för olika uppdrag i arbetslivet.  

Några saker du lär dig mer om är: 

  • Ekonomi: Betydelsen av budgetering, fakturahantering och förståelse för nyckeltal. 
  • Fastighetsteknik: Förvaltning av fastigheter och hantering av tekniska frågor. 
  • Juridik: Hur styrelsearbetet hanterar och löser juridiska frågeställningar. 

Vad tillför detta i din karriär: 

  • Personlig utveckling: Hur engagemang i styrelsearbetet stärker dig och ger föreningsvana. 
  • Nätverksbyggande: Skapandet av värdefulla kontakter inom och utanför föreningen. 
  • Mötesteknik och samarbete: Lär dig mötesarbete och samarbeta på ett demokratiskt sätt. 

Att engagera sig i en brf-styrelse är inte bara en möjlighet att påverka boendet, utan också en källa till värdefulla erfarenheter som gynnar dig direkt till din professionella utveckling. 

Se hela webinariet igen här