Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Vad kan vi lära av 1920-talets kooperativa bostadsområden i Stockholm?

22 februari 2023 Som en del av HSB Stockholms hundraårsfirande bjuder vi in till en föreläsning med Jan Rydén Bonmot, författare till boken "En humanistisk klassicism".

Följ med på en historisk introduktion till 1920-talets progressiva bostadskooperation i Stockholm, och till den estetik som formade dess arkitektur.

Anmäl dig till föreläsningen här!

Med utgångspunkt i sin nyutgivna bok En humanistisk klassicism berättar författaren om bostadskooperationens genombrott på 1910- och 20-talet, som i stor utsträckning sker i de småskaliga och pittoreska stadsdelarna som växer fram i Stockholm. Utbyggnaden går snabbt, och billiga bostäder byggs med både hög teknisk standard och konstnärliga ambitioner. Stor vikt läggs vid att skapa trivsel med färg, ornament, grönskande gårdar och vindlande gator. Klassicism i mänsklig skala.

Boken säljs till ett förmånligt medlemspris, och signeras av författaren. Begränsat antal platser – först till kvarn!

Datum: 30 mars

Lokal: HSB-salen, Fleminggatan

Tid: kl. 18.00 – 19.30

Anmäl dig till föreläsningen här!