Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB är med och påverkar framtidens boende: "Vi gör det här tillsammans"

27 juni 2023 I 100 år har HSB arbetat för att fler ska ha ett hem att längta till över hela Sverige. Camilla Bylund, HR-chef på HSB Södra Norrland, betonar att det inte hade varit möjligt utan deras medarbetare. "HSB är som en schweizisk armékniv med många olika delar som kan användas beroende på uppgift. Vi har en otrolig bredd av kompetens och kunskap inom många områden", säger hon.
HSB Södra Norrland är med och påverkar framtidens boende: "Vi gör det här tillsammans" säger HR-chefen Camilla Bylund. HSB Södra Norrland är med och påverkar framtidens boende: "Vi gör det här tillsammans" säger HR-chefen Camilla Bylund.

HSB Södra Norrland erbjuder bland annat förvaltningstjänster, hyresrätter, nyproduktion, utbildning och rådgivning. De är en av de största regionala HSB-föreningarna geografiskt med verksamhet i Gävleborgs, Västernorrlands – och Jämtlands län. De är även en stor arbetsgivare med över 40 yrkestitlar i verksamheten.

– Vi har massor av duktiga medarbetare som arbetar inom allt från ekonomi, fastighetsförvaltning och medlemsfrågor till byggprojekt, energilösningar och att hantera felanmälningar. Den största gruppen är fastighetsskötare. En anledning till att vi har varit verksamma i 100 år är att vi ständigt blickar framåt, följer med i och påverkar utvecklingen inom boendet, säger Camilla Bylund, HR-chef på HSB Södra Norrland.

Se kort filmklipp (2 min) med Camilla när hon berättar om hur det är att jobba på HSB Södra Norrland.

Att jobba inom fastighetsbranschen innebär inte att man bara jobbar med fastigheter. För HSB är det människorna i – och kring fastigheterna som är i fokus.

– Vi jobbar nära de boende och är med i livets alla skeenden. Vi har bland annat ett nära samarbete med förtroendevalda i de bostadsrättsföreningar vi förvaltar. Det är viktigt för oss att kunna ge professionell rådgivning och utföra tjänster som utvecklar deras föreningar. Därför är det viktigt att ha bred och djup kompetens bland våra medarbetare, säger Camilla Bylund.

Ett bevis på att människan alltid är i fokus är HSB Södra Norrlands medarbetarundersökning. Många listar sina kollegor som en positiv del av arbetet.

– Det känns jättekul. Vi är ett bra gäng som arbetar tillsammans. Det finns också många olika möjligheter och utvecklingspotential, berättar hon.

Camilla Bylund har själv varit med om en spännande resa på företaget. Hon började arbeta som löneadministratör och HR-assistent på HSB Södra Norrland 2015. Två år senare tog hon ett steg upp i karriären när hon tillträdde sin nuvarande tjänst som HR-chef.

– Jag trivs jättebra. Det är många som har arbetat på HSB länge och bytt roller genom åren. Vi har många medarbetare som började sin karriär som sommarjobbare och har sedan byggt på sin kompetens och stannat kvar i företaget. Det är ett gott betyg, säger Camilla Bylund.

Hon berättar att bilden av HSB som en stabil, trygg och bra arbetsgivare stämmer väl överens med verkligheten.

– Vi är en kooperation. Våra medlemmar äger oss. Det innebär att eventuell vinst går tillbaka till verksamheten, våra medlemmar och egna fastigheter, avslutar Camilla Bylund.

Intresserad av att jobba på HSB?

Läs mer på vår karriärsida och bevaka lediga jobb.

Vad är bäst med att jobba på HSB?

Här är fyra representativa svar:

En trygg arbetsplats som ligger bra med i utvecklingen.

Jag gillar att hjälpa de boende – det får mig att må bra.

Att de kollegor jag träffar dagligen är så trevliga och hjälpsamma.

Flexibiliteten där jag kan styra aktivt hur jag ska lägga upp mitt arbete.