Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Södra Norrland har undertecknat - Gävle Klimatavtal

15 december 2023 Gävle klimatavtal är en lokal omställningsarena där offentliga verksamheter, akademi, föreningar och näringsliv samverkar för att tillsammans skapa ett klimatneutralt och konkurrenskraftigt Gävle.
Gävle klimatavtal

Undertecknande av avtalet innebär medlemskap i Gävle klimatavtal för period 1 som pågår mellan hösten 2023 till och med hösten 2026. Som medlem får vi möjlighet att nätverka, dela och ta del av kunskap, erfarenheter och goda exempel med andra medlemmar i Gävle klimatavtal.

Som medlem i Gävle klimatavtal tar vi också ansvar för att:

  • Få fart på en klimatdriven affärs- och verksamhetsutveckling i Gävle
  • Aktivt delta i klimatavtalets gemensamma arbete
  • Vid möjlighet ta ledarskap inom områden där vår organisation har hög kompetens
  • Få fler aktörer att ansluta sig till Gävle klimatavtal.

- Världen står inför många utmaningar. Klimatfrågan är en av de största. HSB Södra Norrland är en långsiktig aktör som genom samverkan tar ansvar för samhällsutvecklingen. Därför är det en självklarhet för oss att skriva under klimatavtalet. Klimatavtalet ligger också väl i linje med HSB:s ambitiösa klimatmål som innebär att vi 2040 ska ha netto noll klimatpåverkan i hela värdekedjan, säger Anders Wallner, tillträdande VD HSB Södra Norrland

De 46 organisationer som har undertecknat Gävle klimatavtal tar ansvar för att aktivt ta ledarskap för ett klimatneutralt och konkurrenskraftigt Gävle tillsammans med andra lokala aktörer.
 
- Ju fler vi är, desto starkare blir vi! Därför är det fantastiskt att klimatavtalet har väckt ett så stort intresse hos våra företag. Tillsammans kan vi klara klimatomställningen på ett sätt som både gynnar vårt klimat och stärker våra verksamheter, privata som offentliga, säger Julia Cederstrand (C), kommunstyrelsens vice ordförande.
 

HSB Södra Norrland undertecknade klimatavtalet den 20 november och i dag, den 15 december,  skedde den formella påskriftsceremonin tillsammans med alla samarbetspartners. Anders Wallner mottog ett diplom som bekräftar medlemskapet.

Läs mer och se vilka som undertecknat Gävle klimatavtal på www.gavle.se/klimatavtal