Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Referat från HSB Skånes ordinarie föreningsstämma 2023

31 maj 2023 Med en guldkantad inramning hölls HSB Skånes ordinarie föreningsstämma 2023 på Grand Hotel i Lund. Vid stämman, som ägde rum tisdagen den 30 maj, deltog fullmäktige från hela HSB Skånes verksamhetsområde.

Ann-Charlotte Hjelm, styrelsens ordförande, öppnade stämman och hälsade alla välkomna till stämman som hölls på Grand med anledning av HSBs 100-årsjubileum. Därefter presenterade Christoffer Stenström, valberedningens ordförande, den föreslagna stämmoordföranden Bengt Skånhamre som också valdes att leda stämman. 

Ann Irebo, vd för HSB Skåne, föredrog om verksamheten 2022 samt gav en utblick mot kommande nyproduktionsprojekt och 2023 års 100-årsfirande av HSB. Ann poängterade även hur HSB Skåne fortsätter att arbeta med CSR-aktiviteter, trots det bistra ekonomiska läget. Detta då det alltid har varit en grundpelare i medlemskooperationen och är en viktig faktor för att också främja välmående i boendet. 

HSB Skånes ekonomichef Anna-Lena Nagelius gick igenom årsredovisningen 2022 och koncernredovisningen. 

Såväl ansvarig revisor, Pär Hammensjö, som föreningsgranskaren Kjell Birgersson, presenterade kort respektive arbetsprocess för revisorn och föreningsgranskarna. 

De punkter som var föremål för röstning bifölls av stämman som även beslutade om fastställande av resultat och balansräkning, resultatdisposition samt beviljade ansvarsfrihet för styrelsens ledamöter och vd. Samtliga inkomna motioner fick bifall för styrelsens förslag till beslut.  

Stämman beslutade att styrelsen ska uppgå till 6 ledamöter inklusive ordföranden. Alfred Baumgarten och Anders Södergrann valdes om som ledamöter fram till ordinarie stämma 2025. 

Kristian Björkman, som bland annat besitter mycket erfarenhet och stor kunskap om ISO-certifieringar, valdes in som föreningsgranskare tillsammans med Kjell Birgersson som fick fortsatt förtroende för uppdraget. Valberedningens sammankallande, Christoffer Stenström, samt ledamot i valberedningen, Anneli Klang, valdes båda om till ordinarie föreningsstämma 2025. 

Efter avslutad stämma tackades Ulf Hejman, som tidigare i våras avsade sig sitt styrelseuppdrag, samt André Håkansson, föreningsgranskare intill stämman 2022, av med var sin gåva från HSB Skåne. 

Till sist delade Ann Irebo ut plaketter till de 13 föreningar som mottog Hållbarhetsbidraget för 2022. Det arbete som de enskilda bostadsrättsföreningarna lägger ner i omställningsarbetet mot en mer hållbar framtid ger en stor positiv påverkan på samhället. HSB har skärpt till sina klimatmål och har även börjat inkludera HSB-bostadsrättsföreningarna i klimatmålen. 

Stämman efterföljdes av fördrink och tvårätters middag i Grand Hotels vackra festvåning. Detta ackompanjerat av jazztoner från sångerskan Josefin Björk, Erik Berndalen på trumpet och Hans-Inge Magnusson på flygel. 

Musiker_500px.jpg

 

 

Hållbarhetsbidraget 2022

Hållbarhetsbidraget för 2022 presenterades under stämman den 30 maj 2023 och uppgick till totalt 421 145 kronor och tilldelades följande bostadsrättsföreningar:

HSB brf Blomstra i Ystad har tillfört laddstolpar som drivs av grön el.

HSB brf Bryggaren i Tollarp har ha tagit hänsyn till medlemmarnas intresse och bytt ut trappor till mer funktionella varianter i förtid.

HSB brf Flygeln i Perstorp har köpt in hjärtstartare till föreningen samt tillfört belysning i en skogsdunge för ökad trygghet.

HSB brf Jakthornet i Lund har tagit hänsyn till ökad biologisk mångfald och samtidigt engagerat medlemmarna i föreningen i detta arbete.

HSB brf Linero i Lund har tillfört en regnrabatt samt utökat föreningens ängar.

HSB brf Olof i Ystad har satt upp viloplatser i trapphuset för föreningens medlemmar.

HSB brf Solkatten i Eslöv har satt in vattenmätare i varje lägenhet.

HSB brf Stenen i Kristianstad har tillfört laddstolpar som drivs av grön el

HSB brf Sting i Kristianstad har tagit ett helhetsgrepp om föreningens utemiljö där såväl trygghet som biologisk mångfald och tilltalande estetik tagits tillvara.

HSB brf Tackan i Kristianstad har utvecklat utemiljön med fokus på biologisk mångfald.

HSB brf Tingvallen i Lund har iordningställt en lokal i föreningen som medlemmarna kan nyttja för sociala aktiviteter.

HSB brf Vinkelhaken i Knislinge har tillfört skyfallsbarriärer.

HSB brf Ägir i Ystad har anordnat loppis där medlemmarna haft möjlighet att bidra till en cirkulär ekonomi.

 

Stämmoprotokollet

Protokollet kommer, så snart det är färdigställt, att finnas att läsa i sin helhet här.