Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Sommar och sol – tips när lägenheten blir varm

20 juni 2023 Det förutspås bli ytterligare en rekordsommar i år, och då kan det bli varmt i lägenheten. Har du inte möjlighet att fly till stranden eller en annan sval plats så finns här några tips:
  • Dra för gardinerna och stäng fönster och dörrar under de varmaste timmarna, framför allt söderfönster.
  • Stäng persiennerna och mörkläggningsgardinerna om du har sådana. På så vis håller du värmen borta från lägenheten. Har du inte persienner eller mörkläggningsgardiner kan du hänga upp lakan eller en filt.
  • Öppna dina fönster först när solen gått ner och luften ute är svalare än inne i lägenheten, annars får du bara in varmluft.
  • Skaffa dig en fläkt. Här lönar det sig att vara ute i god tid, när värmen slår till säljer fläktarna snabbt slut. Takfläkt i sovrummet kan vara en god ide då den cirkulerar luften i rummet utan att låta lika mycket som exempelvis en bordsfläkt.
  • Stäng av eller dra ur sladden till apparater som genererar värme, exempelvis tv, dator eller stereo. De genererar värme även i stand by-läge. Även belysning alstrar värme.
  • Har du en genomgående lägenhet kan du få till korsdrag genom att öppna ett fönster i vardera änden av lägenheten. Vädra när utomhusluften är svalare än inomhusluften, annars värmer du upp lägenheten.
  • Undvik att använda ugn och spis när det är som varmast. Vänta till kvällen. Samma sak med diskmaskinen som genererar värme och ånga.