Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Var med och skapa trygga hem i jul

06 december 2023 We Effect arbetar för att människor i fattigdom ska få ett tryggt hem där de kan leva idag och i framtiden. Välkommen att ge en gåva till HSBs och We Effects julinsamling.
Röda blockljus och granris.

Under 65 år har We Effect stöttat miljontals människor att gå samman via lokala kooperationer för att själva ta sig ur fattigdom. We Effect skapar bland annat medlemsägda boenden, i samarbete med sina partnerorganisationer, för människor som idag inte har ett tryggt hem. 

Julinsamling

En god givande jul önskar HSB och We Effect. Välkommen att swisha 150 kronor till vår insamlingDitt bidrag gör skillnad!  

Under 2022 samlade HSB tillsammans in 2 259 760 kr till We Effect. Bakom We Effect står ett sextiotal svenska företag och organisationer, däribland HSB.

HSB stöttar bostadskooperativ på Filippinerna

HSBs stöd till We Effect går bland annat till ett nytt kooperativt bostadsprojekt i staden Cayagan de Oro på Filippinerna. Projektet fokuserar på att bygga säkra och klimatsmarta bostäder och inriktar sig för framför allt på kooperativ vars medlemmar är kvinnor.  

Många människor som bor i den del av staden där projektet drivs har drabbats av naturkatastrofer som gjort att de förlorat sina hem och sedan dess bor i undermåliga och osäkra bostäder.

Tillfälliga bosättningar i Cagayan de Oro på Filippinerna som drabbats hårt av naturkatastrofer. Foto: Kisha Beringuela.

Bild på kvinnokooperativet bland de nybyggda husen. Foto: Angelica Capistrano.

Området präglas även av en långvarig konflikt mellan muslimska och kristna folkgrupper. Därför lägger projektet extra fokus på samarbete mellan kooperativ som inkluderar både kristna och muslimska kvinnor. Kooperativen håller just nu på att planera byggnationerna av husen som blir färdiga för inflyttning 2025.  

Bild på Jessie Asilom Gomez i sitt nuvarande boende. Foto: Kisha Beringuela.

– Jag har alltid drömt om ett hus som är stabilt och där jag inte behöver vara rädd för att en översvämning ska komma och förstöra det. Ett hus vi kan flytta till för att stanna, säger Jessie Asilom Gomez, en av kvinnorna i kooperativet.

– Bostaden vi kommer flytta till kommer innebära en ny livskvalitet där vi kan känna oss trygga, fortsätter hon.  

Läs mer om hur HSB stöttar We Effect