Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Gemenskap är framgången för MAIF

18 januari 2024 För Lova handlar hockeyn minst lika mycket om gemenskap som själva sportutövandet.  ”Vi är en enda stor kompisgrupp som har turen att få spela hockey tillsammans.”

För fjärde året i rad sponsrar HSB Norr MAIF hockey i Gällivare. Ett lag som vuxit snabbt sedan det startade år 2020, idag är de två lag med över 50 spelare.
Lova Karlsson, 19 år, är assisterande kapten och har varit med i laget sedan start.

Jag hade aldrig spelat hockey tidigare och kunde knappt stå på skridskor, men det var så kul och jag blev fast direkt, säger Lova.

Laget har haft en tuff start med många förluster eftersom de är det enda nybörjarlaget i serien, inte förrän på senare tid har turen vänt.

Det är verkligen så kul att vinna matcher! Vi blir starkare som lag och självförtroendet gör att vi spelar bättre. 

Trots den tuffa starten har gemenskapen och sammanhållningen alltid varit i fokus och är en stor anledning till att lagen har vuxit i antalet spelare.

Jag ser framemot varje träning och att få träffa mina lagkompisar. Vi är som en enda stor kompisgrupp som har turen att få spela hockey tillsammans.

Har du någon förebild inom hockeyn?
Jag inspireras väldigt mycket av Hanna Olsson som är lagkapten i Frölunda. Hon är min förebild både på och utanför hockeyplan, avslutar Lova.