Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Djupt beklagligt att inte komma överens om bostadspolitiken anser Anders Lago, HSB

21 juni 2016

- Bostadskrisen är katastrofal. Den missgynnar en hel generation unga, sätter Anders Lagoallvarliga begränsningar för tillväxten och försvårar för nyanlända och andra nya på bostadsmarknaden. Mer än någonsin tidigare behövs en bred överenskommelse om en ny social bostadspolitik och ökat bostadsbyggande. Men i det läget väljer politikerna från båda blocken att hålla fast vid sin egen politik som skapar ideologiska låsningar, det är beklagligt säger Anders Lago, ordförande HSB Riksförbund i en kommentar till att samtalen mellan regeringen och alliansen om bostadspolitiken har havererat.

Anders Lago menar att vi snart står inför den sista chansen att skapa en ny social bostadspolitik, och om politiken inte tar den frågan på allvar kommer det att slå ännu hårdare mot unga och nyanlända.

- Flera av de förslag som har presenterats är positiva, men ska vi lyckas bygga 700 000 nya bostäder till 2025 krävs en helhetssyn och långsiktiga överenskommelser om frågor som rör skatter och finansiering, samt bättre villkor för hushållen att efterfråga bostäder genom subventionerat bosparande och förbättrade bostadsbidrag. Därför är det beklagligt att politiken inte tog vara på möjligheten att skapa en bättre fungerande bostadsmarknad, säger Anders Lago.