Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Nu startar flytten av HSBs bosparare

16 april 2020 Från april till oktober 2020 kommer HSB att kontakta samtliga cirka 140 000 bosparare med uppmaning om att det är dags att flytta sina bosparanden från Swedbank till Danske Bank.

Sedan 1 januari 2020 erbjuder HSB ett nytt bosparande i samarbete med Danske Bank. Befintliga bosparare behöver därför byta bank för att behålla sina bosparpoäng och möjligheten till förtur till HSBs bostäder. Genom att flytta får bospararna tillgång till ett större utbud av sparformer och fonder.

Med start i april kommer HSB att kontakta bospararna främst via e-post. De som sparar åt minderåriga eller som inte har lämnat sin e-postadress till HSB kontaktas via postalt brev. När bospararna har blivit kontaktade behöver de själva påbörja och godkänna flytten enligt stegen nedan.

Vanliga frågor och svar

Varför måste jag vänta tills HSB kontaktar mig?
Bankflytten kommer att påbörjas i april och pågå till och med oktober 2020. Att byta bank för bosparandet tar en viss tid och det finns begränsad kapacitet för hur många bosparare som kan flyttas per dag av bankerna. Därför behöver du vänta tills att du får ett mejl eller brev av HSB.

Hur flyttar jag bosparandet åt mitt barn?
Här kan du se hur du gör för att flytta ett bosparande åt minderårig.

Jag har inte BankID och vill flytta mitt bosparande, hur gör jag då?
Här kan du läsa mer om hur du flyttar ett bosparande utan BankID.

Fler frågor och svar samt aktuell information om bankbytet hittar du på hsb.se/nyttbosparande