Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Bostad upp i branschtoppen och vinner Årets Projekt

09 februari 2016 HSB Bostads projekt HSB brf Pigghajen har Sveriges nöjdaste bostadsköpare enligt Prognoscentrets branschmätning. HSB Bostad tar även plats på prispallen som tredjepristagare i mätningen av aktörernas kundnöjdhet i årets samtliga projekt.
Bildtext: HSBs projekt brf Pigghajen, illustration Diakrit, arkitekter Svanström Scherrer.

– Vi är mycket stolta över att vårt långsiktiga arbete med att öka våra kunders nöjdhet gett effekt. Att dessutom ta vinsten i Årets Projekt för HSB brf Pigghajen känns otroligt roligt och visar att vi är på rätt väg. Vårt uppdrag är att skapa attraktiva bostäder och boendemiljöer för HSBs medlemmar. Alla våra medarbetare har gemensamt bidragit till att vi lyckats uppnå dessa framgångar, säger Jonas Erkenborn, vd HSB Bostad.

HSB Brf Pigghajen ligger på Siklöjevägen i Tyresö och består av tre flerbostadshus om 3 till 5 våningar med totalt 51 lägenheter. Brf Pigghajen är byggt enligt HSB Bostads koncept HSB Future.

– I Stockholm är kundnöjdheten i branschen mycket lägre än i resten av landet, vi känner oss extra glada över att ha lyckats under de premisserna. Vi vill också rikta ett tack till våra ägare för god samverkan i dessa frågor, säger Jonas Erkenborn.

Prisvärt med låg energianvändning

Idén bakom Future-projekten är att bygga prisvärda bostäder med låg energianvändning, god innemiljö, miljöbedömda material och effektiviserad produktion. Det innebär också att delar av arkitekturen återanvänds, utan att återupprepas. Fasader och lägenheter är unika, men trapphusen är alltid lika. Drygt hälften av lägenheterna i brf Pigghajen är ettor och tvåor.

Prognoscentret genomför nöjdhetsmätning bland bostadsköpare årligen. Undersökningen har genomförts i samarbete med branschens aktörer och grundas på drygt 9000 svar från bostadsköpare.

Kontaktuppgift Prognoscentret: Ellinor Lindström, affärsområdeschef, Prognoscentret, telnr: 070-760 37 50, e-post: el@prognoscentret.se


HSBs projekt brf Pigghajen, illustration Diakrit, arkitekter Svanström Scherrer.