Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB stöttar tolerans

11 juli 2018 Allt börjar med just dig. Det är utgångspunkten i utbildningen Lika Olika-projektet, där HSB Norra Stor-Stockholm medverkar och därmed stöttar tolerans. Nyckelorden stavas inkludering, antirasism, tolerans och gemenskap.

Lika-Olika är en kurs i tolerans och gemenskap, skapad av den sociala entreprenören Mary Juusela. Kursen syftar till att skapa broar mellan människor och i det större sammanhanget bygga ett bättre samhälle. Utbildningen bygger på en internationellt unik studie som Mary Juusela genomförde under tio års tid. Idag är studien Stulen Identitet knuten till Högskolan i Kristianstad.

Sedan två år tillbaka är HSB Norra Stor-Stockholm finansiär av projektet och stöttar arbetet för ökad tolerans.Samarbetet kommer att pågå i ytterligare två år.  Utbildningen genomförs i grund- och gymnasieskolor i norra Stockholm. Catherina Fored, vd för HSB Norra Stor-Stockholm anser att utbildningen är ett bra sätt att nå unga, ”den stämmer väl överens med den sociala hållbarheten som är viktig för oss i och med ETHOS, HSBs värdegrund.”

Denna text är hämtad från Hemma i HSB #2 2018.

Vet du att du kan läsa tidningen digitalt och även teckna en digital prenumeration?