Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Värmland vinnare av klimatpris

23 november 2018 HSB Värmland är pristagare av Karlstads kommuns klimatpris 2018. Priset delas ut för att uppmärksamma innovativa lösningar som minskar klimatpåverkan. HSB Värmland får priset för att ha tagit initiativet till ett energiavtal som både har lett till stora energieffektiviseringar och sänkta energikostnader för sina medlemmar.

För fjärde året i rad delar miljönämnden i Karlstads kommun ut ett klimatpris. Priset finansieras av pengar från kommunens klimatkonto, dit pengar sätts in för att kompensera utsläppen från deras tjänsteresor med flyg och bil. Klimatpriset har skapats för att uppmuntra och uppmärksamma en eller flera aktörer i Karlstad som gjort något extra bra för klimatet. 

-  Det är en ära för oss på HSB Värmland att få Karlstad kommuns klimatpris 2018. Sedan starten med de första avtalen 2009 har vi, fram till idag, över 130 föreningar runt om i landet som kunder. Flest avtal har vi i Värmland. Det som gjort det möjligt är framförallt kreativitet och ett otroligt driv bland våra medarbetare samt en tro på vårt arbete. Genom att spara energi och bidra till lägre kostnader har vi också skapat tjänster som våra kunder efterfrågar och uppskattar, säger Per Wikstrand, chef för teknisk förvaltning hos HSB Värmland.

Priset togs emot av HSB Värmlands vd Annette Björkman, tillsammans med Erik Stjärnborg, avdelningschef energi, och Per Wikstrand, chef för teknisk förvaltning under kommunfullmäktiges sammanträde den 22 november. 

Prissumman på 30 000 kr har HSB Värmland valt att skänka till Naturskyddsföreningen för deras långvariga arbete med att öka människors medvetenhet om fördelarna med en hållbar livsstil.

Erik Stjärnborg, avdelningschef energi, HSB Värmland kommenterar också klimatpriset:

- Att få Karlstad kommuns klimatpris bidrar till att vi blir mer motiverade att tänka klimat och miljö framöver. För att HSB Värmlands energiavdelning skall vara intressanta för våra kunder i framtiden har vi en långsiktig plan för vidareutveckling av våra tjänster. För oss är det viktigt att ha täta samarbeten med energibolagen. Genom arbetet med våra energiavtal sitter vi på information och data som de kan nyttja för att få en bättre totalförvaltning av energin. Vi är övertygade om att ett bättre samarbete, oss emellan, skulle få positiva effekter för samhället och miljön. 

- Genom smarta styrningar och lösningar kan vi redan idag sänka effekttoppar för både el och värme. Vi prioriterar arbetet med att utveckla dessa lösningar. Sist men inte minst - den allra viktigaste utvecklingen ser vi i vårt arbete med solceller. Det är viktigt att vi har fokus på att välja produkter med så lite miljöpåverkan som möjligt. Målet är också att bygga affärsmodeller där installationer av solceller blir riktigt lönsamt för våra kunder, avslutar Erik Stjärnborg.