Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSBs rapport från Socialdemokraternas kommunkonferens i Örebro

14 mars 2016 I helgen har Socialdemokraterna haft kommunkonferens i Örebro. HSB var där för att berätta om hur vi tillsammans kan skapa det goda boendet. Och beskriva HSB 100, vår nya satsning på innovativa och ytsmarta lägenheter med en prislapp som ger fler en chans att flytta in. Vi intervjuade även ledande politiker om läget i bostadsfrågan.
HSBs Anders Lago intervjuar Lena Micko, SKL.

Ett av de givna samtalsämnena på konferensen var hur det går med regeringens initiativ till blocköverskridande samtal för att öka bostadsbyggandet. Och vad socialdemokraterna har för förhoppningar att samtalen ska resultera i. Om bland annat det frågade vi fyra ledande socialdemokrater i filmade intervjuer. HSBs förbundsordförande Anders Lago ställde frågorna och Lena Micko, ordförande SKL, Ann-Sofie Hermansson kommunstyrelsens ordförande (KSO) i Göteborg, Marlene Burwick, KSO i Uppsala och Kenneth Nilsson KSO i Örebro svarade.

Se intervjuerna med de ledande politikerna nedan:

Lena Micko, SKL

Marlene Burwick, Uppsala

Kenneth Nilsson, Örebro

 

Ann Sofie Hermansson, Göteborg

Om HSB 100 – bostäder för fler

  • Vi vill bygga för hushåll med genomsnittsinkomster. Ett segment få uppmärksammar.
  • Satsningen gör det möjligt att bygga i fler lägen i kommunerna.
  • Med HSB 100 vänder vi oss till grupper som inte har möjlighet att efterfråga dagens nyproduktion.
  • Vi har med vår historia och våra värderingar både intresse och ansvar att se till att fler har möjlighet att efterfråga goda bostäder.
  • Med effektivare utnyttjande av varje kvadratmeter ser vi till att de boende får maximal yta per krona.

Läs mer om HSB 100 här.