Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Frukostseminarium: vad anser forskarna om social housing?

15 mars 2016 Social housing har länge haft en undanskymd roll i debatten. Men den akuta bostadsbristen och många nyanlända med låga inkomster har gjort frågan om social housing aktuell även i Sverige.
Illustrerad sverigekarta

När Boverket nyligen föreslog just social housing som en lösning på bostadskrisen borde det ha slagit ned som en bomb i debatten. En statlig myndighet presenterar ett förslag som bryter mot Sveriges generella bostadspolitik, som inget politiskt parti vill ha. Men debatten tog aldrig riktigt fart. Frågan är varför.

Men vad är egentligen social housing? Är det hopplösa statliga fattighus? Eller en hoppfull modell för att alla ska kunna bo, oavsett inkomst? Hur ser social housing egentligen ut i övriga Europa? Och varför menar merparten att det passar Sverige så illa? Frågorna är flera.

Därför bjuder vi nu in Sveriges främsta forskare i frågan. Vi vill helt enkelt veta vad forskarna anser om social housing. Och vad som skulle hända om Boverkets förslag blev verklighet.   

Varmt välkommen att delta på vårt frukostseminarium tisdagen den 5 april kl 8.00–8.45 på Fleminggatan 41. Frukost serveras från kl 7.30.

Medverkande

Irene Molina, professor i kulturgeografi vid Institutet för bostads- och urbanforskning (IBF)

Hans Lind, professor i fastighetsekonomi vid KTH 

Håkan Forsell, docent i urbanhistoria vid Stockholms universitet

Anna Granath Hansson, forskare i bygg- och fastig­hetsekonomi vid KTH


Moderator: André Johansson, presschef HSB Riksförbund


Tid och plats

Tisdag den 5 april

Klockan 8.00–8.45 (Frukost från kl 7.30)  
HSB-salen, Fleminggatan 41, Stockholm

ANMÄL DIG HÄR SENAST 31 MARS

Varmt välkommen!