Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Så gör HSB ditt bostadsköp tryggare

12 oktober 2020 Tiden från ritning till inflyttning kan kännas lång när du köper en nybyggd bostad. Dessutom kanske du oroar dig för hur det går med försäljningen av den gamla bostaden. För att skapa en tryggare köpupplevelse har HSB tagit fram en ny trygghetsförsäkring som innebär att du som köpare är skyddad mot en rad oförutsägbara händelser.

Att köpa en nybyggd bostad skiljer sig från att köpa en redan befintlig bostad. Efter att du bestämt dig för att köpa en nyproducerad bostad skriver du ett förhandsavtal och betalar ett förskott som ingår i totalsumman. Efter det dröjer det oftast en tid innan bostaden du köpt är färdigbyggd. Längs vägen hjälper HSB dig genom processen, exempelvis när du skriver avtal, gör dina inredningsval och flyttar in i ditt nya hem. 

Trygghet före och efter tillträdet  

I trygghetsförsäkringen ingår avbokningsskydd, tillträdesskydd, bokostnadsskydd och prisfallsskydd. Enkelt sammanfattat så skyddar avbokningsskyddet och tillträdesskyddet dig innan tillträdet, efter tillträdet kliver bokostnadsskyddet och prisfallsskyddet in.

Bokostnadsskyddet innebär till exempel att du som har försäkringen och har flyttat in i din nya HSB-lägenhet, men inte fått din gamla bostad såld, får hjälp med att betala avgiften för den nya lägenheten under en längre period.  Samma sak gäller vid arbetslöshet eller sjukskrivning. Det är också möjligt att skjuta på tillträdet till den nya HSB-lägenheten en tid ifall att du som köpare inte fått din gamla bostad såld, då med hjälp av tillträdesskyddet. Läs mer om vad som ingår i försäkringen. 

För att se om försäkringen ingår i ditt köp, titta efter den här symbolen. 

Hitta ditt nya hem hos HSB – sök här.