Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Så kan bostadskrisen lösas – HSB i debattartikel i Expressen

13 juni 2016 Det är absolut nödvändigt att politikerna nu visar handlingskraft i bostadsfrågan. Det skriver HSBs förbundsordförande Anders Lago i en debattartikel i Expressen, där han ger sju konkreta förslag som kan bidra till att lösa bostadskrisen.

Vid regeringsombildningen i slutet av maj tillträdde Sveriges nye bostadsminister Peter Eriksson (MP), en ministerpost där han har stora och viktiga utmaningar framför sig. I en debattartikel i Expressen skriver Anders Lago att Peter Eriksson nu har chansen att skapa en ny social bostadspolitik som gör det möjligt för fler att hitta ett eget hem – men om det ska lyckas är det nödvändigt att politikerna nu verkligen visar handlingskraft.

– Bostadsdebatt som inte leder till något har vi haft nog av de senaste 25 åren, skriver Anders Lago, som också lyfter fram sju stora statliga frågor som Peter Eriksson behöver ta tag i.Anders Lago HSB Riksförbund

Förslagen rör allt från finansiering av de 700 000 bostäder som måste byggas fram till 2025 till utbildning av nyanlända för byggbranschen, ytterligare regelförenklingar för bostadsbyggande, stöd till bosparande, högre bostadsbidrag, förändrad flyttskatt och alternativ till social housing som Boverket tidigare föreslagit som en lösning på bostadskrisen.

Läs Anders Lagos debattartikel i Expressen här.