Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Snart är det dags för HSBs bosparare att byta bank

12 februari 2020 Från årsskiftet erbjuder HSB ett nytt bosparande i samarbete med Danske Bank. Bankbytet innebär att alla som bosparar i HSB sedan tidigare behöver flytta sitt sparande för att behålla sina poäng och ta del det nya, bredare utbudet av sparformer och fonder.

Här svarar vi på de vanligaste frågorna om bankbytet och vad man ska tänka på som bosparare:

1. Hur ser tidsplanen ut?
Bankflytten kommer att påbörjas i april och pågå till och med oktober 2020. Att byta bank för bosparandet tar en viss tid och det finns begränsad kapacitet för hur många bosparare som kan flyttas per dag av bankerna.

2. När kan jag flytta mitt eller mitt barns bosparande?
Alla våra bosparare kommer att få ett e-postutskick om när det är dags att genomföra bankbytet. Det sker under perioden april till oktober 2020. Observera att du som bosparare enbart ska genomföra bankbytet när HSB kontaktar dig.

Bosparare som inte lämnat sin e-postadress till HSB får ett postalt utskick istället. Omyndiga bosparare får även ett postalt utskick med information om när det är dags för vårdnadshavaren att genomföra bankbytet. Brevet skickas till barnets folkbokföringsadress.

3. Kan jag fortsätta att spara hos Swedbank före flytten?
Ja! Innan HSB hör av sig om att det är dags att flytta kan våra bosparare fortsätta att göra insättningar hos Swedbank och säkra sina bosparpoäng för året.

Se hur bankflytten kommer att gå till

Redan nu kan myndiga bosparare som har Bank-ID överblicka hur flytten av bosparandet kommer att gå till på hsb.se/nyttbosparande. På sidan lägger vi också löpande ut aktuell information om bankbytet.