Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Utmärkelser och priser

Vi är väldigt glada och stolta över att HSBs verksamhet uppmärksammas inom en rad olika områden. Genom åren har vi bland annat vunnit priser för vårt arbete inom hållbarhet, byggande, arkitektur och som arbetsgivare. Här är våra senaste utmärkelser.

Hållbarhetsarbete:

Balkong och logotyp "Sveriges grönaste varumärke"

Sveriges grönaste varumärke i byggbranschen

HSB är det varumärke som anses mest hållbart inom kategorin nyproduktion av bostäder när konsumenterna får välja. Det visar en undersökning från strategiföretaget Differ.

Sveriges grönaste varumärke

Branschvinnare i Sustainable Brand Index

Fyra år i rad har HSB utsetts till branschvinnare i Sustainable Brand Index, Europas största varumärkesstudie om hållbarhet. Drygt 21 000 svenskar har utsett HSB till det mest hållbara varumärket i kategorin bostäder.

Sustainable Brand Index 2021

HSB Living Lab vinnare av World in Property Award

Utmärkelsen går till ett projekt som gjort ett extraordinärt avtryck på den svenska fastighetsmarknaden. HSBs experiment- och forskningshus, HSB Living LAB, banar väg för framtidens hållbara boende.

World Property Award 2020

Årets bostadsutvecklare på Guldhemmet

HSB korades till årets bostadsutvecklare på bostadsgalan Guldhemmet 11 maj. Utmärkelsen delas ut av Hemnet.

Årets bostadsutvecklare

HSB som arbetsgivare:

HSB bland topp 100 arbetsgivarna i Sverige

Undersökningen YPAI 2022 visar på ett fortsatt högt anseende för HSB bland unga potentiella medarbetare. YPAI (Young Professional Attraction Index) genomförs av Academic Work och presenterar ungas inställning till arbetsmarknaden. 

YPAI 2022

En av Sveriges mest jämställda arbetsgivare

HSB Bostad blev årets mest jämställda byggbolag, för tredje året i rad. Även HSB Stockholm placerade sig i toppen av JÄMIX, Nyckeltalsinstitutets Jämställdhetsindex.

Jämix 2020 HSB Bostad
Jämix 2020 HSB Stockholm

Fastigopriset för digitalisering av HR-arbetet

Fastigo, den enda renodlade arbetsgivarorganisation i fastighetsbranschen, uppmärksammade HSB Göteborg HR-arbete med motiveringen ”som på ett föredömligt sätt arbetar med digitalisering inom HR”. 

Fastigopriset 2019