Utmärkelser

Vi är väldigt glada och stolta över att HSBs verksamhet uppmärksammas inom en rad olika områden. Genom åren har vi bland annat vunnit priser för vårt arbete inom hållbarhet, byggande, arkitektur och som arbetsgivare. Här är några av våra våra senaste utmärkelser.

2024: HSB branschvinnare i Sustainable Brand Index

Konsumenterna i Europas största varumärkesstudie har återigen utsett HSB till det mest hållbara företaget i kategorin Fastigheter. Undersökningen mäter upplevd hållbarhet och i år intervjuades 29 000 svenskar i ett riksrepresentativt urval.
Läs mer

2024: HSB uppfattas som mest hållbara bostadsbolaget i Sverige

Strategiföretaget Differs hållbarhetsundersökning Push placerar HSB högst upp i kategorin Bostad. Statistiken avser upplevd hållbarhet hos svenska varumärken och är grundad i en konsumentundersökning.
Läs mer   

2023: HSB utnämns till Sveriges grönaste varumärke i bostadsbranschen

För andra året i rad blir HSB vinnare av utmärkelsen Sveriges grönaste varumärke i kategorin nyproduktion av bostäder. Vinnaren väljs av konsumenterna i en undersökning från strategiföretaget Differ.
Läs mer

2023: HSB vinner pris för bästa projekt

Brf Stinsen i Falkenberg, som hör till HSB Göta, vinner pris för ”Bästa projekt”. Projektet har nöjdast kunder i Prognoscentrets NKI-undersökning under 2022. I undersökningen får Brf Stinsen hela 88 på en hundragradig skala.
Läs mer

2023: HSB bland topp 100 arbetsgivarna i Sverige

HSB rankas högt av unga som befinner sig i början av karriären. De senaste fyra av fem åren har HSB funnits med på Academic Works lista över Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare. 
Läs mer

2023: Vinst för sjätte året i rad: HSB Bostad är Sveriges mest jämställda byggföretag!

För sjätte året i rad tar HSB Bostad förstaplatsen i utnämnandet av Sveriges mest jämställda byggföretag. Detta enligt Nyckeltalsinstitutets jämställdhetsindex JÄMIX. HSB Bostad tilldelas även utmärkelsen ”Excellent Arbetsgivare 20232” genom att placera sig inom topp 10% av alla deltagande bolag och organisationer i samtliga branscher.
Läs mer

2022: HSB årets bostadsutvecklare på Guldhemmet

HSB korades till årets bostadsutvecklare på bostadsgalan Guldhemmet 11 maj. Utmärkelsen delas ut av Hemnet.
Läs mer

2022: HSB mest hållbara varumärket när konsumenterna får välja

För femte året i rad är HSB branschvinnare i Sustainable Brand Index, Europas största varumärkesstudie om hållbarhet. Drygt 24 000 svenskar har utsett HSB till det mest hållbara varumärket i kategorin fastigheter.
Läs mer

 

2020: HSB Living Lab vinnare av World in Property Award

Utmärkelsen går till ett projekt som gjort ett extraordinärt avtryck på den svenska fastighetsmarknaden. HSBs experiment- och forskningshus, HSB Living LAB, banar väg för framtidens hållbara boende.
Läs mer