Hemförsäkring & Bostadsrättsförsäkring

Du behöver en hemförsäkring, oavsett hur du bor. En hemförsäkring är ett slags grundläggande försäkringspaket som kan ge ersättning för dina saker om de blir stulna eller skadas i en brand- eller vattenskada.

Dessutom innehåller alla hemförsäkringar ett reseskydd, ett rättsskydd, ett överfallsskydd och ett ansvarsskydd (skadeståndsskydd). 
Bor du i hyresrätt räcker det att du har en vanlig hemförsäkring. Bor du i bostadsrätt behöver du dessutom en särskild försäkring för bostadsrätten.

https://www.konsumenternas.se/forsakring/boende/om-hemforsakringar

Bostadsrättsförsäkring
Du som har en bostadsrätt har ett större ansvar för din lägenhet än vad en hyresgäst har. Du ansvarar själv för underhållet av ytskikten och fast inredning inne i lägenheten. 
Till ytskikt räknas väggar, tak och golv, inklusive golvmaterial som parkett och klinker. Till fast inredning räknas köksinredning och vitvaror samt sanitetsgods som toalett, handfat, badkar med mera.

Det är därför viktigt att du har en bostadsrättsförsäkring, annars riskerar du att själv få betala kostsamma reparationer.
https://www.konsumenternas.se/forsakring/boende/om-bostadsrattsforsakringar

Konsumenternas Försäkringsbyrå
Ger privatpersoner oberoende och kostnadsfri vägledning om försäkring men prövar inte tvister. De gör också oberoende jämförelser av privata försäkringar. 
www.konsumenternas.se

Telefon 0200 22 58 00 vardagar 9-12
Konsumenternas Försäkringsbyrå
Box 24215
104 51 Stockholm