Laddboxar

21 januari 2023 Nu är snart våra laddplatser klara för driftsättning. Vi väntar på att integreringen med Infometric (för debitering) ska bli klar och att vi får våra RFID-taggar. Laddboxarna är av det svenskbaserade märket Ctek. De har en lastbalansering, som fördelar den tillgängliga elen jämnt. Varje laddplats har 32A ström enfas och levererar upp till 7,4 kW, vilket ger ungefär 3,5 mils laddning per timme, beroende på bilsort, körsätt och väderlek.

Inledningsvis kan vi inte garantera 7,4 kW då vi väntar på kraftigare (men färre) anslutningar till Vattenfalls nät.  

Driftsättning av respektive laddbox kommer att ske succesivt genom att du tar emot din RFID-tagg. RFID-taggen används för att förhindra obehörig laddning.

Avgifterna är:

Hyra, P-plats 390 kr/månad. Garage 781 - 857 kr/månad. Dessa avgifter påförs dig från månaden efter du skrivit på det nya hyreskontraktet som kommer att skickas ut av HSB.

Energianvändning, är för närvarande (juni 2023) 2,60 kr/kWh. Denna avgift kan senare komma att ändras och att vi inför olika tariffer under hög- och låglasttider. Varje månad kommer du att få förbrukningen på månadsavin tillsammans med dina övriga avgifter.