Vill du vara med och skapa en blomsteräng?

05 september 2022 Slänten mot gatan vid Tornslingan 26 – 32 har sett bättre dagar. När prästkragarna och kungsmyntan blommar på försommaren ser den ganska fin ut, men när dom vissnat ner är det ogräsen som dominerar.

Styrelsen har en idé att anlägga en blomsteräng. Gör vi det riktigt kan vi få bort ogräsen och få en rik och fin blomning att glädjas åt under sommaren. Vi skapar en naturlig biotop för mindre vanliga ängsväxter och gynnar den biologiska mångfalden genom att många ängsblommor lockar till sig fjärilar, humlor och bin och ger föda och livsrum för andra djur ex fåglar.

Vi har tänkt oss att liten grupp intresserade medlemmar planerar och genomför delar av arbetet efter samråd med styrelsen och Anders vår fastighetstekniker. Med lite flyt kan vi komma i gång redan i höst. Vi kommer under hösten ha en grävmaskin här för andra arbeten (ny kallvattenledning mm vid Tornslingan 33). Denna maskin (med förare!) kan då engageras för bortgrävning av ogrässkiktet och lägga på lite ny jord. Sådd och plantering samt ev bevattning sköter arbetsgruppen om. 

Vill du vara med så skicka ett mail till styrelsen styrelsen@hsbtrangsund.se.