Se upp för tunga trädgrenar

07 december 2022 Extremt tung snö har skadat flera av våra träd speciellt tallar. På en del träd har stora grenar gått av men inte fallit ner. Vi uppmanar dig därför att inte gå under större träd. På onsdag den 14 december kommer två arborister hit för att på ett varsamt sätt ta bort skadade grenar.

Runt helgen den 20 november föll tonvis med blöt snö över Stockholmsområdet. Föreningen kallade in taksnöröjare för att få bort det tyngsta från våra tak. Det finns inget försäkringsbolag som ersätter trasiga tak som skadats av tung blötsnö. Och vad hade hänt om någon fått tung snö i huvudet? Det törs vi knappt tänka på.

Vad gäller snöröjning av våra gångvägar, portentréer och garageplaner på kvällar och helger har vi bytt utförare. Det ställde till det lite extra för oss den helgen. Dagtid fortsätter dock Anders att sköta snöröjningen. Nu har vi ställt ut snöskyfflar i portarna. Använd den gärna men kom ihåg var du tog den. 

Dagarna efter snöovädret kunde den uppmärksamme på promenad i Trångsund notera ett mycket stort antal träd som blivit av med grenar. En del träd har till och med knäckt stammen av extrema snötyngder. På vår egen mark är det mest tallar som tagit stryk. En del grenar ligger på marken och en del grenar hänger kvar i trädkronorna. Vi råder dig att under den närmsta veckan undvika att gå under stora tallar. Onsdag den 14 december kommer det ett par arborister till oss. Dom kommer klättra upp i träd och på ett varsamt sätt ta bort skadade grenar. Dom ska inte fälla några träd.


Till nyhetslistan